La numai cinci zile după ce a împlinit un an, bebelușul Noel Olyus a primit vestea cea mare! După luni în șir de campanii de donații, cu ajutorul comunității, familia micuțului a reușit să strângă toți cei 2,4 milioane de dolari necesari pentru cumpărarea vaccinului Zolgensma, care îl va vindeca de boala mortală, SMA1.

Tratamentul îi va fi administrat în 25 august, la un spital din Budapesta. 

100.000 de oameni pentru Noel

Anunțul a fost făcut vineri seară, de Adriana Oprea, una dintre voluntarii Asociației pentru micuțul Noel, în cadrul grupului de Facebook unde s-au organizat mii de licitații și tombole. Grupul numără în prezent peste 107.000 de membri care au dorit să-l ajute pe băiețel.

„Împreună, am înfăptuit minunea pentru Noel. Suma care există acum în conturi este: 2.366.483 dolari”, a scris orădeanca, menționând și că suma întreagă va fi asigurată și de banii adunați din campania prin SMS.

Banii care se vor strânge la târgurile și evenimentele programate în perioada următoare pentru Noel se vor duce tot în conturile familiei, care va avea nevoie de acum de bani pentru kinetoterapie și alte terapii care îl vor ajuta pe Noel să devină un băiețel normal.

Potrivit părinților, vaccinul salvator, Zolgensma, îi va fi administrat lui Noel în 25 august, la o clinică din Budapesta. Însă, în 10 august familia trebuie să trimită toți banii, cei 2,4 milioane de dolari spitalului, care vor acoperi atât intervenția cât și tratamentul bebelușului pentru următoarele 3 luni de după intervenție, timp în care va fi internat în capitala Ungariei.

Familie puternică

Noel Olyus a fost diagnosticat în luna octombrie a anului trecut cu amitrofie spinală de tip 1, iar de atunci familia împreună cu zeci de voluntari, dar și vedete au încercat să adune cât mai repede banii.

Boala genetică extrem de rară se manifestă prin pierderea progresivă a mușchilor cu rol motor, iar într-un final, copilul bolnav face stop cardio repiorator și moare, de obicei, înainte de împlinirea vârstei de doi ani.

Vor ajuta pe alții

Tot pe grupul de licitații, la o oră după primul anunț, Adriana Oprea a mai scris că Asociația pentru micuțul Noel va continua să ajute familii a căror copii încearcă să strângă bani pentru cumpărarea vaccinului Zolgensma.

De asemenea, aceasta a prezentat cazul unui nou copilaș suferind de aceeași boală.

„Ne bucurăm să vă spunem că Alessia împreună cu mămica ei, începând din acest moment, fac parte din marea noastră familie. Alessia este diagnosticată cu SMA1, la fel ca Noel, și are 1 an și 3 luni. Este o minune de fetiță, ajunge doar să o privești și știi că e o luptătoare. O vom lăsa pe mămica Alessiei să vă spună întreaga lor poveste de viață pentru a ne putea cunoaște mai bine. În grup, nu se schimbă nimic. Licitațiile, tombolele, donațiile merg mai departe cu plata în contul asociației, iar începând din acest moment, bănuții se strâng pentru Alessia”, a mai scris femeia.