Filarmonica de Stat a programat vineri concertul "De la Fricsay până în prezent", susţinut de  Fanfara militară Szekesfehervar. Iar joi de la ora 19, îşi aşteaptă melomanii la obişnuitul concert simfonic. De data aceasta, programul cuprinde lucrări de J.B. Vanhal: Concert pentru doi fagoţi şi orchestră în Fa major, C. Stamitz: Concert pentru violă şi orchestră în Re major şi W. A. Mozart: Simfonia nr. 38 "Praga" în Re major. Dirijorul serii este Janko Zsolt, iar soliştii Muzsi Levente şi Horaţiu Miron, la fagot, şi Máté Győző la violă.

Jankó Zsolt este dirijorul Filarmonicii de Stat Oradea şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Muzsi Levente a absolvit Liceul de Muzică din Cluj, iar în prezent este artist instrumentist fagotist al Filarmonicii Oradea. Horaţiu Miron s-a născut la Cluj Napoca, a participat la cursuri de măiestrie sub îndrumarea unor profesori renumiţi din întreaga lume. Este artist fagotist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea, fiind şef partidă fagot. Máté Győző şi-a efectuat studiile muzicale la Academia de Muzică din Bucureşti şi a fost premiat la mai multe concursuri de prestigiu.

Vineri Filarmonica de Stat aduce o surpriză prin Fanfara militară Szekesfehervar. De la ora 18, concertul "De la Fricsay până în prezent" este dirijat de maior Ruff Tamas, iar solista invitată este Feher Adrienn, din Ungaria, cântăreaţă şi actriţă laureată cu premiul eMeRTon. Programul cuprinde lucrări de Fricsay R., Dvorák P., Kéler B., J. Strauss, Fr. Suppé, Kodály Z., Hidas Fr., Ruff T., M. Stevens, D. Ellington, J. Kander, A. Atkins, Presser G.-Adamis A., Máté P.

La acest concert intrarea se face pe bază de invitaţie, care se poate obţine la casierie.