Copiii care acum descoperă cărțile Harry Potter sau adulții care au crescut citind volumele semnate de J. K. Rowling sunt așteptați vineri, la Cetatea Oradea, să marcheze Ziua Internațională a cărților Harry Potter.

La împlinirea a 26 de ani de la lansarea primului volum din serie, „Harry Potter și Piatra Filozofală”, la nivel mondial s-a stabilit că 12 octombrie va fi Ziua Internațională a cărților Harry Potter. În acest context, o zi mai târziu, vineri, la Cetate va avea loc întâlnirea fanilor din Bihor.

„Am ales această dată pentru că vinerea după-amiaza părinții au mai mult timp disponibil ca să îi aducă pe copii. Dar sunt așteptați nu doar copiii care acum citesc cărțile Harry Potter, ci și copiii care le-au citit, adică inclusiv adulții de azi”, a declarat inițiatoarea evenimentului, Ioana Blaga, pentru BIHOREANUL.

Ea însăși scriitoare de cărți pentru copii și fondatoarea unui club de carte, Îmblânzitorii de pagini, Ioana Blaga îi invită pe fanii Harry Potter să celebreze personajele preferate dându-le viață. Mai precis, participanții la evenimentul de vineri sunt îndemnați să aducă o carte din seria semnată de J. K. Rowling, dar și să se costumeze într-unul dintre personajele preferate sau să aducă cu ei un obiect specific, precum o baghetă.

Întâlnirea va avea loc la Casa Meșteșugărească (atelierul de țesut al Idei Pázmán, din corpul K al Cetății, pe strada Breslelor), de la ora 17, iar participarea este gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!