Lângă intersecţia intens circulată a bulevardelor Dacia-Decebal se amenajează o oază cu dublu rol, estetic, dar şi de diminuare a poluării. Având acum un aspect neîngrijit, Dealul Eroului Necunoscut a început deja să se transforme într-un parc, care va coborî spre şosea, cu bazine în trepte.

Parc cu perdea

La jumătatea lunii iunie, firma Selina a început lucrările la realizarea unui parc pe dâmbul ce domină intersecţia Dacia-Decebal, după ce a câştigat licitaţia organizată de Compania de Apă Oradea, finanţatorul proiectului.

Lucrările vor transforma locul într-un parc întins pe 3.680 de metri pătraţi, plin cu arbuşti şi plante decorative, dar mai ales cu apă.

Parcul va fi amenajat în trei trepte şi va cuprinde patru bazine de apă adânci de 15 centimetri, cel central având şi o fântână arteziană în centru. În partea de sus a ansamblului va fi ridicat un perete decorat cu perdea de apă.

Odihnă lângă apă

Conform proiectului realizat de arhitecţii Mircea Călin Lungu, Horia Sabău şi Călin Crăcană (ultimii doi fiind stagiari), parcul va fi străbătut de alei pietonale (437 mp) şi decorat cu flori, arbori şi arbuşti.

Alături, va fi amenajată o platformă cu dale, pe care vor fi amplasate 38 de bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi.

Lucrările vor fi finalizate pe 31 august, iar costurile se ridică la 591.263 lei, fără TVA.