Direcţia de Sănătate Publică a comunicat, joi dimineaţa, situaţia actualizată în ceea ce priveşte COVID-19 în judeţul Bihor. Conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Dorel Ţîrţ, nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăvire.

În judeţul Bihor sunt în total două cazuri de infectare cu noul coronavirus, ambele bolnave fiind femei din Oradea, întoarse din Italia. Prima dintre ele a minţit la frontieră şi s-a ales cu dosar penal, iar cea de-a doua, confirmată miercuri cu COVID-19, se afla în carantină, deci nu a ieşit în comunitate. 

Potrivit statisticilor DSP Bihor, joi, la ora 9:00, în judeţ erau, deci, 2 cazuri de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar numărul persoanelor aflate în centrul de carantină stagna la 74. 

În spital, mai precis în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal, sunt internate cu suspiciune de îmbolnăvire 26 de persoane. Dintre acestea, este posibil ca o parte să fi primit deja primele rezultate negative la testări. 

Numărul persoanelor aflate în autoizolare a crescut doar cu 9 faţă de miercuri după-amiază. Potrivit DSP Bihor, în judeţ sunt 1439 de persoane izolate la domiciliu, din care 842 de persoane venite în ţară din alte state afectate de COVID-19, și 597 aparţinători ai acestora.

UPDATE:

DSP Bihor a transmis, joi după amiaza, informaţii actualizate pentru ora 15 privind COVID-19 în județul Bihor.
 
Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
Număr persoane în carantină: 74
Număr persoane internate în spital: 27 (la secție de boli infecțioase)
Număr persoane auto-izolate la domiciliu: 1551 (890 titulari ai chestionarelor și 661 aparținători ai acestora).