Primăria a anunţat, vineri, că licitaţia pentru extinderea sistemului unic de supraveghere video existent în Oradea se află în faza finală de evaluare, compania RCS & RDS fiind singura care a depus o ofertă. 

Investiţia, estimată la 3,16 milioane lei fără TVA, prevede achiziţia a 600 de camere moderne de supraveghere: panoramice cu vedere 360 grade, camere control trafic, care permit citirea numerelor de înmatriculare, precum şi camere cu vedere de ansamblu. 

Potrivit informării transmise de municipalitate, acestea vor fi montate "pe principalele artere de circulaţie, în parcuri, în intersecţii, în vecinătatea şcolilor, la intrările şi ieşirile din oraş, în zona centrală, în zonele pietonale aglomerate, în Pasajul Vulturul Negru, etc.".

Câştigătorul licitaţiei va trebui să ofere nu doar cele 600 de camere ci şi servicii de mentenanţă, inclusiv "utilizarea reţelei de date/video, în scopul asigurării semnalului video la dispeceratul din cadrul Poliţiei municipiului Oradea". 

Data limită de depunere a ofertelor a fost pe 17 iulie. RCS & RDS a fost singurul ofertant. Dacă propunerea financiară şi tehnică făcută de companie va îndeplini criteriile, compania ar urma să fie anunţată drept câştigătoare în prima parte a lunii septembrie. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, modernizarea sistemului de supraveghere din Oradea a fost gândită în trei etape. Prima s-a realizat deja la începutul anului prin modernizarea sistemului de stocare, procesare video şi dispecerizare (video wall şi staţii de lucru) de la sediul Poliţiei Oradea. Investiţia a fost de 375.000 lei fără TVA.

Etapa a doua o presupune achiziţionarea şi montarea celor 600 de camere noi, iar "în etapa a III-a vor fi instalate camere video în staţii de autobuz şi tramvai şi va fi achiziţionat un soft pentru recunoaşterea acţiunilor ostile, ca de exemplu bătăi sau persoane", potrivit Primăriei Oradea. 

Citește și:

Se modernizează sistemul de supraveghere video din Oradea. Primăria cumpără peste 600 de camere inteligente