La trei săptămâni după ce campania generală de curăţenie de primăvară s-a încheiat, orădenii dau impresia că mai au destul de dereticat. Operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, îi îndeamnă însă să respecte regulamentul oraşului şi să nu mai arunce deşeurile clandestin pe străzi!

După ce în cele şase săptămâni din campania de curăţenie au adunat aproximativ 1.100 de tone de deşeuri de tot felul, muncitorii de la salubritate se văd nevoiţi acum să ia la pas oraşul şi să caute după mormanele de deşeuri. Numeroşi orădeni abandonează resturi de tot felul pe unde apucă: în jurul ţarcurilor cu pubele, lângă igluuri sau pur şi simplu pe la colţurile blocurilor.

Mai grav este că multe din aceste deşeuri sunt menajere sau reciclabile, deci deşeuri pentru a căror colectare toţi orădenii au primit gratuit de la RER Ecologic Service pubele ori containere. Din lene sau pur şi simplu din nepăsare, mulţi cetăţeni preferă să lase sacii cu aceste deşeuri pe lângă recipiente.

Orădenii trebuie să ştie însă că aruncarea clandestină a deşeurilor poate fi sancţionată de poliţiştii locali cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.000 lei.