Săptămâna aceasta va fi una agitată la Universitate. Pe lângă alegerile pentru membrii în viitorul Senat universitar, la cele 15 facultăţi orădene vor avea loc 72 de concursuri pentru diferite posturi didactice.

Toate aceste competiţii au însă rezultate previzibile, pentru că la fiecare este înscris un singur candidat, semn că, aşa cum BIHOREANUL a arătat încă de anul trecut, concursurile sunt toate cu dedicaţie. În noiembrie, BIHOREANUL a dezvăluit că şefii din Universitate scot la concurs posturi didactice pentru a-şi putea promova acoliţii care i-ar putea ajuta să mai obţină o nouă funcţie. De altfel, numărul mare de locuri scoase la concurs este un record pentru Univeristatea orădeană: în ambele semestre ale anului trecut, facultăţile au scos la concurs doar 43 de posturi, iar în anul 2013-2014 numai 32.

Juriştii Universităţii şi-au dat avizul pentru toţi cei 73 de candidaţi, comisiile de concurs au fost formate şi aprobate de senatorii Universităţii din Oradea fără comentarii, aşa că mai urmează doar prelegerile publice. Programarea lor este publicată pe site-ul Universităţii.

Printre cei care se pregătesc să promoveze se numără fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, despre care BIHOREANUL a arătat şi că şi-a aranjat o comisie de concurs favorabilă, formată din colegi ai soţului ei, liderul sindical Gheorghe Ionescu, dar şi de un coautor al ei la două cărţi de specialitate.

S-au mai înscris în concursuri de promovare fostul director al Spitalului Municipal Oradea, Ovidiu Laurean Pop, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, ori sora stareţului Mihail, mâna dreaptă a episcopului ortodox Sofronie, psihologul Camelia Dindelegan.

Totodată, Universitatea va promova şi doi fii de universitari. Unul este Mircea Sebastian Mancia, fiul decăniţei Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Aurora Mancia, şi altul este George Lucian Ionescu, fiul Danielei Ionescu şi al liderului sindical Gheorghe Constantin Ionescu.

Citeşte şi articolele:

Şpagă în posturi: Cum îşi cumpără şefii din Universitatea Oradea voturi promovându-şi acoliţii în posturi didactice

Concurs "croit": Plagiatoarea Daniela Ionescu vrea titlul de profesor universitar pe pile!