Prefectura Bihor a remis, joi, un scurt comunicat de presă în care anunţă că a atacat o dispoziţie dată de primarul Ilie Bolojan referitoare la înfiinţarea mai multor locuri de parcare "galbene" (cu durată limitată la 2 ore) în centrul Oradiei.

"Instituţia Prefectului judeţului Bihor a atacat astăzi, în contencios administrativ, Dispoziţia primarului municipiului Oradea nr. 1185/23.05.2014 privind amenajarea unor locuri de parcare de scurtă durată max. 2 h pe baza de tichet de parcare, aceasta fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale. Potrivit legii, actul atacat de prefect se suspendă de drept şi nu mai produce efecte juridice", spunea informarea Prefecturii.

Contactată de BIHOREANUL, şefa cabinetului prefectului, Claudia Timofte, a afirmat că nu poate face precizări referitoare la motivele juridice invocate în acţiune. "Am remis acest comunicat pentru a aduce la cunoştinţa cetăţeanului această acţiune. Motivele juridice au fost depuse în instanţă", a declarat aceasta.

Dispoziţia 1185 din 23 martie presupune înfiinţarea de noi locuri de parcare de scurtă durată, marcate cu culoarea galben, în mai multe zone din oraş. Printre ele se numără cea a parcării supraetajate din strada Tribunalului, unde locurile galbene ar fi înfiinţate "pentru fluidizarea traficului", precum şi pe strada Aurel Lazăr, pe Calea Clujului, str. Dunării, George Enescu, Libertăţii, Magheru, Parcul Traian, Roman Ciorogariu şi Republicii.

"Voi vedea mâine (vineri, n.r.) despre ce este vorba, trebuie să ne sosească o adresă oficială din partea Prefecturii. Nu am primit deocamdată nicio hârtie scrisă", a spus primarul Ilie Bolojan, contactat de BIHOREANUL. Totodată, primarul a precizat că, spre deosebire de alte situaţii similare, când Prefectura Bihor a returnat Consiliului Local ori Primăriei normativele considerate nelegale, spre analiză şi conformare, în cazul de faţă acest lucru nu s-a întâmplat.