Echipa naţională de handbal feminin a României a fost învinsă de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 28-31 (12-14), în primul meci din cele trei programate în acest sfârşit de săptămână la Oradea, la Arena "Antonio Alexe".

Partida, desfăşurată vineri, a început bine pentru românce, care au condus cu 1-0, 3-2 şi 4-3, dar apoi, mai experimentate rusoaicele au trecut la conducere, pe care nu au mai cedat-o până la final.

Rusoaicele aveau două goluri avantaj la pauză, 14-12, după o primă repriză în care Buceschi a reuşit cele mai multe goluri, 4. La 23 de ani, handbalista Zalăului, Diana Puiu, a izbutit primul său gol pentru echipa naţională în ultimele secunde de joc, însă România a pierdut cu 28-31.

Principalele marcatoare ale României au fost Tudor, Buceschi şi Băbeanu, cu câte patru goluri. Din naţionala României aliniată vineri au absentat însă mai multe jucătoare de bază, antrenorul Gheorghe Tadici, care a stat în tribună, luând decizia să ruleze cât mai multe handbaliste din lotul convocat de 28. Reprezentativa a fost condusă de secundul Bogdan Burcea.

Într-o formulă asemănătoare, România va juca încă un meci amical cu Rusia, duminică, de la ora 10.45, în timp ce echipa de bază tricoloră va fi aliniată sâmbătă, într-o partidă tot cu Rusia, programată de la ora 16.

Miercuri, la Debrecen, tricolorele au pierdut cu Ungaria, scor 22-28 (15-16), astfel că România a înregistrat a doua înfrângere în perioada de pregătire pentru Europeanul din decembrie.

De menţionat însă că cele patru meciuri amicale fac parte din programul de pregătire pentru turneul final al Campionatului European din luna decembrie, găzduit de Ungaria şi Croaţia, la care România va juca în grupa B, cu Norvegia (7 decembrie), Danemarca (9 decembrie), Ucraina (11 decembrie). Turneul final se va încheia în 21 decembrie.

Au evoluat echipele:

România: Denisa Dedu, Mihaela Cheţa, Elena Şerban - Aneta Pîrvuţ (2 goluri), Crina Pintea (2), Adriana Ţăcălie (3), Oana Apetrei (3), Andreea Pricopi, Diana Puiu (1), Laura Popa, Daniela Băbeanu (4), Ana-Maria Iuganu (3), Nicoleta Tudor (4), Camelia Hotea, Laura Chiper (1), Eliza Buceschi (4), Bianca Tiron (1). Selecţioner: Gheorghe Tadici

Rusia: Maria Basarab, Galina Gabisova - Polina Kuzneţova (4), Iana Jilinskaite (1), Elena Advekova (1), Ana Sen (3), Valentina Goncearova, Ana Viahireva (3), Marina Iarţeva, Ekaterina Davîdenko (3), Ksenia Makeeva (4), Victoria Jilinskaite (1), Ana Punko (3), Olga Cernoivanenko (3), Daria Dmitrieva (1), Ekaterina Ilina (4). Selecţioner: Evgheni Trefilov