De ziua lor, jandarmii bihoreni au dat, vineri, un show pe cinste în Parcul 1 Decembrie în faţa câtorva sute de orădeni, în principal copii.

Festivităţile dedicate zilei Jandarmeriei Române au început la ora 11, cu o slujbă de Te Deum, urmată de prezentarea istoriei Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, precum şi de un moment dedicat avansărilor şi recompensărilor primite de câteva dintre cadrele bihorene.

Cele mai aşteptate şi, în acelaşi timp, spectaculoase momente ale festivităţilor au fost demonstraţiile pregătite de jandarmii bihoreni. Mai întâi, Grupa I de intervenţie antiteroristă a simulat o spargere la o bancă în cadrul căreia s-au folosit din plin focuri de armă cu muniţie de manevră.

Deşi au fost avertizaţi în prealabil că se vor auzi focuri de armă, dar toată lumea este în siguranţă, mai mulţi copii s-au speriat de intensitatea acestora şi au început să plângă. S-au liniştit, însă, când jandarmii au lăsat armele şi au intrat cu forţa în "banca" improvizată pe platoul din Parcul 1 Decembrie, punându-i la pământ pe răufăcători, în aplauzele spectatorilor.

Extrem de gustate au fost şi momentele care au implicat ajutorul câinilor special pregătiţi din cadrul IJJ Bihor, care au atacat şi imobilizat, la rândul lor, răufăcători.

Cel mai iubit personaj din Parcul 1 Decembrie a fost, însă, câinele Max. Într-o demonstraţie de dresaj canin, stăpânul lui i-a comandat să facă diverse salturi, să sară peste mai mulţi copii, precum şi să treacă printr-un inel de foc. La toate aceste provocări, Max s-a descurcat admirabil, spre bucuria audienţei. În fine, jandarmii le-au pregătit orădenilor şi demonstraţii de luptă şi de spargere a ţiglelor cu mâinile goale.

La finalul festivităţilor, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, colonelul Ioan Huluban, a condus detaşamentul de defilare pregătit pentru Ziua Jandarmeriei în care au fost incluse şi unităţile canine şi maşinile de intervenţie. 

Pe parcursul evenimentelor dedicate zilei de 1 aprilie, în Parcul 1 Decembrie au fost instalate mai multe standuri de prezentare a armamentelor şi echipamentelor folosite de jandarmi în intervenţii, inclusiv o şalupă.