Deja voluntari tradiţionali ai şantierelor ridicate de Habitat pentru Umanitate Beiuş, elevi din Irlanda şi din Scoţia au venit în Bihor, pentru a lucra benevol la construcţia unor case pentru sărmani.

Timp de 10 zile, 36 de elevi de la Wesley College din Dublin, Irlanda, şi Royal High School din Edinburgh, Scoţia, vor munci pe două şantiere ale ONG-ului, unul ridicat în Episcopia, în parteneriat cu Consiliul Local Oradea, pentru mai multe familii din Oradea, şi unul în parteneriat cu Asociaţia Căminul Felix, pentru o familie cu trei copii.

Colaborarea Habitat pentru Umanitate cu cele două şcoli este veche: elevii scoţieni vin pentru a treia oară în Bihor, iar cei din Dublin pentru a 11-a oară.

"Suntem într-o mare recesiune şi în Dublin, dar credem cu tărie că tinerii noştri trebuie să înţeleagă că nu există recesiune în privinţa generozităţii, a dărniciei, a compasiunii, a timpului pe care ei îl pot dărui altora", spune reverendul Nigel Mackey, coordonatorul echipei de la Wesley College.

Gestul tinerilor este, evident, bine primit de beneficiarii bihoreni ai caselor, care lucrează alături de ei pe şantier.

De la începutul anului, Habitat pentru Umanitate Beiuş a găzduit peste 500 de voluntari pe şantierele din judeţ, majoritatea tineri.