Compania Meta, care deţine reţelele de socializare Facebook şi Instagram, a anunţat că începând cu luna noiembrie vor lansa abonamente plătite pentru cei care vor să scape de reclame. Serviciul va fi disponibil în întreaga Uniune Europeană şi va costa de la 9,99 euro pe lună în sus.

"Pentru a respecta reglementările europene în evoluție, introducem o nouă opțiune de abonament în UE, SEE și Elveția. În noiembrie, le vom oferi persoanelor care folosesc Facebook sau Instagram și locuiesc în aceste regiuni posibilitatea de a continua să folosească aceste servicii personalizate gratuit cu reclame sau să se aboneze pentru a nu mai vedea reclame. În timp ce oamenii sunt abonați, informațiile lor nu vor fi folosite pentru reclame", a transmis coorporația lui Mark Zuckerberg.

Astfel, utilizatorii din aceste țări se vor putea abona contra cost pentru a folosi Facebook și Instagram fără să li se afișeze reclame.

Abonamentele vor costa 9,99 EUR/lună pe web sau 12,99 EUR/lună pe mobil, pentru sistemele de operare iOS și Android. Preţul pentru abonamentele pentru mobil sunt mai mari din cauza comisioanelor percepute de magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google.

Pentru cei care nu vor opta pentru noul serviciu, Meta va afișa reclamele la fel ca până acum, însă din primăvara anului viitor abonamentele se vor scumpi.  

"Până la 1 martie 2024, abonamentul inițial acoperă toate conturile conectate din Centrul de conturi al unui utilizator. Cu toate acestea, începând cu 1 martie 2024, se va aplica o taxă suplimentară de 6 EUR/lună pe web și 8 EUR/lună pe iOS și Android pentru fiecare cont suplimentar listat în Centrul de conturi al unui utilizator", a precizat compania mamă a Facebook şi Instagram.

Compania Meta şi-a motivat decizia prin faptul că noile servicii vor respecta astfel toate cerinţele impuse de UE, în ceea ce priveşte protecţia datelor cu caracter personal (GDPR), hotărârile CJUE şi noua lege privind pieţele digitale (DMA). "Opțiunea oamenilor de a achiziționa un abonament fără reclame echilibrează cerințele autorităților europene de reglementare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a alege și permițând Meta să continue să deservească toți oamenii din UE, SEE și Elveția", a mai transmis compania.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!