La Beiuş, campania electorală se încheie sub semnul ridicolului absolut, cu susţinători ai candidatului liberal Petru Mlendea (ex-PSD) defilând prin oraş conduşi de preşedintele PNL Bihor (şi al Consiliului Judeţean) Cornel Popa şi de primarul Adrian Domocoş, exclus din PNL, proaspăt condamnat definitiv de Înalta Curte la închisoare cu suspendare şi nevoit, deci, să abandoneze cursa electorală.

„Vreau să vă spun un lucru: fiecare campanie pe care am câştigat-o s-a încheiat cu o poză aici. Victoria de duminică depinde de voi, obiectivul e în spate: câştigarea Primăriei”, le-a spus Domocoş celor adunaţi în faţa Primăriei, alături de care a pornit în marş. Împopoţonaţi cu fulare galbene şi plini de însufleţire, Cornel Popa, Domocoş şi Mlendea, alături de sutele de simpatizanţi care au mărşăluit pe străzi, scandau numele partidului.

Asudat, răguşit dar şi înlăcrimat, edilul primea îmbrăţişările şi cuvintele de consolare ale fanilor, şi pe de altă parte în îndemna pe localnici să voteze neapărat cu candidaţii PNL. „Suntem vreo 500 de oameni aicea, dacă 5 voturi faceţi fiecare, restul le fac eu, ca să câştigăm”, a spus Domocoş cu mâna pe inimă, cerându-le liberalilor să „luaţi Primăria, nu o lăsaţi celorlalaţi”, adică PSD-iştilor.

Contactat de BIHOREANUL, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a refuzat să comenteze situaţia aberantă de la Beiuş, declarând doar că „nu vreau să fac comentarii în legătură cu organizaţii care nu m-au ascultat, unde e turnul Babel”.

Cornel Popa nu a răspuns la telefon, pentru a-şi explica ieşirea. De altfel, liderul PNL Bihor nu a fost niciodată coerent când a venit vorba de faptele primarului de Beiuş şi de felul în care acesta nu era sancţionat de partid.

"La o primă hotărâre judecătorească de condamnare, lucru pe care nu îl doresc şi nu i-l doresc, va pierde toate funcţiile din partid, la a doua condamnare şi calitatea de membru al partidului. Până atunci, mai mult decât condamnă legea nu putem condamna nici noi", era pe scurt explicaţia lui Popa de acum un an, când era întrebat de BIHOREANUL de ce l-a susţinut la şefia PNL Beiuş în ciuda problemelor sale penale.

De apreciat, totuşi, faptul că capul de listă al PNL Bihor pentru Consiliul Judeţean, Mircea Mălan, cel care ar urma să ia locul lui Cornel Popa la conducerea judeţului, în cazul în care liberalii şi-ar putea impune candidatul, a refuzat să se asocieze în campania electorală atât cu Domocoş, cât şi cu omul de paie al acestuia, Mlendea.