Grămezile uriaşe de saci şi cutii de cartoane, pe care localurile şi magazinele ce funcţionează în centrul Oradiei obişnuiau să le "înfiinţeze" în zilele în care operatorul de salubritate le colectează deşeurile, nu mai au ce căuta în oraş.

Pentru că regulamentul de salubritate al municipiului prevede că agenţii economici trebuie să aibă obligatoriu recipiente pentru colectarea deşeurilor, nu saci, în ultima lună Poliţia Locală a somat firmele din zona centrală, în special în zonele pietonale, să se conformeze şi să renunţe la prostul obicei de a scoate în stradă saci cu gunoaie. 

„Potrivit regulamentului de salubritate, toţi agenţii economici trebuie să deţină pubele pentru toate cele trei tipuri de deşeuri prevăzute în regulamentul de salubritate: resturi reciclabile, reziduale şi biodegradabile", a declarat şeful Poliţiei Locale, Samuel Milian. 

Firmele care nu s-au conformat au fost amendate de Poliţia Locală, iar apoi au înţeles că nu au de ales, aşa că acum terasele din Piaţa Unirii sau de pe străzile Vasile Alecsandri şi Republicii predau deşeurile către RER Vest în pubele. 

Somaţii au primit şi firmele care nu aveau minimum trei pubele, poliţiştii locali cerându-le să se conformeze regulilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!