Senatorii Universităţii din Oradea au respins, în şedinţa de luni, 39 de cereri primite de la tot atâtea cadre didactice asociate ale instituţiei, care suplinesc poziţii vacante şi sunt remunerate în regim de plată cu ora, prin care acestea cereau salarii mai mari. Solicitările au fost puse pe masa Senatului şi în precedenta şedinţă, din 4 noiembrie, dar atunci forul legislativ al Universităţii a amânat luarea unei decizii.

Din cele 39 de cadre didactice asociate, 18 sunt ale Facultăţii de Arte şi Muzică, 14 de la Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, câte unul de la Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Ştiinţe, respectiv cinci de la Inginerie Managerială şi Tehnologică. Practic, toţi cei 39 de dascăli au cerut să devină excepţii de la regulamentele Universităţii, care prevăd că în facultăţile cu deficit financiar, cadrele didactice asociate trebuie plătite la nivelul unui debutant în învăţământ, adică 4 lei pe oră.

Majoritatea petenţilor au cerut să fie remuneraţi la nivelul postului pe care îl suplinesc, invocând că lefurile pe care le primesc nu le acoperă traiul, ratele bancare ori naveta, în cazul celor care sunt aduşi din alte oraşe.

Consiliul de Administraţie al Universităţii, format din rector, prorectori şi decani, a avizat pozitiv aceste solicitări, dar Senatul le-a respins pe fiecare în parte.

"Am supus la vot fiecare solicitare, oferind două variante: plata cu ora la nivel de maxim şef de lucrări, conform procedurii, sau plata cu ora la nivelul postului configurat în statele de funcţii", a declarat, marţi, preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, pentru BIHOREANUL. Aşadar, în fiecare din cele 39 de cazuri, senatorii universitari au votat pentru plata minimă a asociaţilor.

Citeşte pe această temă şi articolul: Pretenţii de stranieri: Cadrele asociate ale Universităţii din Oradea cer salarii mai mari