Despre lipsa graniţelor şi a limitelor este proiectul nostru, pe care l-am numit  #unOMunPOMoŢARĂ...#oLUME. 

La jumătatea lunii martie, am trecut cu bine peste cea mai mare acţiune de plantare organizată în România în primăvara acestui an. "Plantăm speranţă" a adunat în acelaşi loc, lângă Husasău de Tinca, aproape 2.000 de suflete. Spun suflete, pentru că este o acţiune pentru comunitate, o acţiune la care participi cu sufletul, dar munceşti folosind trupul şi mintea. 

În câteva ore, am plantat 26.000 de puieţi de stejar şi frasin, pe o suprafaţă de 5,1 hectare. Am reuşit să ne depăşim limitele şi aproape ne-am dublat ţinta fixată. Sperăm că am reuşit şi să atragem atenţia autorităţilor asupra importanţei perdelelor forestiere.

Plantăm Speranţă a fost o acţiune (şi) despre asumare, pentru că fiecare dintre cei care au participat şi-a ales un motiv pentru care a plantat: începând de la pace, la siguranţă, parteneriat, sustenabilitate, spirit de echipă, dragoste de mediu, prietenie, viitor...

"Plantăm speranţă" a fost o acţiune care a adus în acelaşi loc oameni care iubesc natura, oameni care pot şi îşi doresc să lucreze în echipă. O acţiune care a unit responsabilitatea companiilor, a instituţiilor şi a ONG-urilor şi care a transmis un mesaj, a implicat generaţii diferite de elevi şi studenţi şi, până la urmă, a creat cadrul perfect pentru o zi de primăvară în familie.

Ce ne mai dorim noi, voluntarii implicaţi în proiect, acum? Ca iniţiativa #unOMunPOMoŢARĂ...#oLUME să devină internaţională. Vrem să plantăm cel puţin un arbore în fiecare localitate din ţară şi să creăm o reţea de organizaţii şi voluntari care să se implice în proiecte "în oglindă". Apoi, vom planta cel puţin un arbore în fiecare ţară din Europa şi, în cele din urmă, în fiecare ţară din lume. Fiecare om şi fiecare pom va face diferenţa pentru o lume mai bună...

Ionuţ Coman
Iniţiatorul proiectului

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!