Potrivit Eugeniei Hamza, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Bihor, în toate cele aproximativ 220 de farmacii din Bihor, angajaţii au intrat, marţi, în grevă japoneză.

"Toţi farmaciştii poartă astăzi (n.r. marţi) banderole negre, în semn de protest. Dorim să atragem atenţia asupra situaţiei financiare dificile în care se regăsesc farmaciile. Reţetele gratuite şi cele compensate nu au fost decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din luna mai", a declarat pentru eBihoreanul.ro Hamza.

Aceasta a mai spus că farmaciştii ştiu că există HG 1088 din 30 octombrie 2009, care prevede că termenul de decontare este de 210 zile, însă spune că furnizorii de medicamente nu aşteaptă atât de mult timp. "Fiecare furnizor ne-a păsuit, însă nu vom rezista mult. În farmaciile din mediul rural e şi mai dificil, pentru că nu găsesc bani pentru plata salariilor, a taxelor, în această perioadă", a explicat preşedinta Colegiului Medicilor Bihor.

Hamza a precizat că greva japoneză se va desfăşura două zile, adică marţi şi miercuri, farmaciştii bihoreni alăturându-se astfel unui protest la nivel naţional. Tot la nivel naţional, farmaciştii vor semna petiţii către Guvern. "Adevărul e că de două luni aşteptăm un Guvern căruia să ne adresăm. Eu, personal, cred că nu e bun momentul ales pentru protest, datorită campaniei electorale. Un protest similar a avut loc în urmă cu 5 ani, tot în campanie. Port banderola care am purtat-o şi atunci", a încheiat Hamza.