Basmul muzical "Naiul fermecat", poate printre cele din urmă premiere ale instituţiei sub denumirea de Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret Arcadia, înaintea segregării şi reorganizării instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean, a adunat sâmbătă zeci de copii şi părinţi.

Aceştia s-au lăsat purtaţi de vraja celor 11 actori, costumaţi de scenografa Csuri Emese. Actorii au dansat şi au interpretat muzică pe note din arii celebre, "Corul robilor" din opera Nabucodonosor, de Giuseppe Verdi, "Dansul săbiilor" din Baletul Gayane, compus de Aram Haciaturian, canzonette italiene, dar şi moderne, cum ar fi "Dragostea din tei" a formaţiei Ozon, pe versuri adaptate de Mirela Corbeanu.

Povestea scrisă şi regizată de Cornel Stan redă un castel al cărui împărat, Igor Lungu, vrea să dea un bal în cinstea celor trei fiice bune şi vesele, interpretate de Mirela Corbeanu, Ioana Dagău şi Zentania Lupşe. Dar este anunţat de servitoare, şi mătuşă, jucate de Anca Turcuţ, respectiv Rodica Suplăcan, că naiul fermecat a fost furat de vrăjitorul intrepretat de Florin Silaghi şi de corbul său Florin Stan.

Naiul fermecat va fi recuperat de Rin Tripa, Andrei Fazecaş şi Alexandru Pop, în rolul celor trei cavaleri care, după peripeţii şi speriaţi de fantome, ajutaţi de mătuşă cu cele trei fluiere de asemenea magice, îi pun pe fugă pe vrăjitor şi corb. După ce recuperează naiul fermecat, drept recompensă, primesc mâna fiicelor sale.

Pe întreg parcursul piesei, povestea a atras râsete şi ropote de aplauze din partea spectatorilor, premiera fiind apreciată de aceştia ca o adevărată reuşită a stagiunii.