Elevii de gimnaziu din Bihor sunt invitați să-și demonstreze cunoștințele despre mediul înconjurător, într-o competiție pe care a lansat-o asociația Ecotop.

Ajuns la a XX-a ediție, concursul EcoChallenge este organizat în cadrul proiectului „Fascinanta lume vie”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România.

Doritorii pot participa la competiție în echipe de câte patru elevi de gimnaziu, coordonați de un adult, indiferent că este sau nu profesorul lor. Ei vor avea de trecut printr-o probă teoretică, patru probe practice și o probă culturală, iar înscrierile se pot face până cel târziu pe 19 mai.

Premianții concursului, dar nu numai, vor avea ocazia să participe la celelalte activități pe care Ecotop le organizează în cadrul proiectului: cursuri de speologie pentru copii și adolescenți și o tabără de tip „junior ranger” pe care ONG-ul o va ține la Damiș, în luna august.

„Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor din Oradea și zona rurală a județului Bihor în cunoașterea și monitorizarea biodiversității din zonele carstice ale Munților Pădurea Craiului, prin activități teoretice și practice de educație nonformală”, a precizat Eleonora Mircescu, reprezentanta Ecotop Oradea.

Elevii sau profesorii interesați de acest proiect pot obține mai multe detalii de pe site-ul asociației, www.ecotop.ro.

Pe de altă parte, în perioada următoare, o altă organizație „verde” din Bihor, Asociația Administrația Ariei Protejate Muntele Șes, va organiza la rândul ei un concurs pentru elevi, de data aceasta pentru liceeni. Ecotura îi va provoca pe adolescenți, în luna iunie, să iasă pe Valea Târnei și să-și demonstreze abilitățile de orientare, dar nu numai.

Acest concurs este organizat tot într-un proiect finanțat de cele două entități care finanțează și activitățile Ecotop, iar detaliile privind înscrierile urmează să fie anunțate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!