Brooke Greenberg are vârsta legală pentru a conduce o maşină, iar anul viitor va avea chiar anii necesari pentru a vota, dar cântăreşte numai 7,3 kg şi e înaltă de 75 cm, având dimensiunile unui copil de un an. În exterior, Brooke, care trăieşte cu părinţii ei Howard şi Melanie Greenberg şi cu cele trei surori ale sale în Reisterstown, o suburbie a oraşului Baltimore /SUA/, este îngheţată în timp.

Brooke arată şi se comportă ca un bebe: părinţii îi schimbă scutecele, o leagănă ca să adoarmă şi o iau în braţe. Ea a început să dea semne de evoluţie, inclusiv să meargă târâş, să zâmbească, să râdă când e gâdilată, dar nu a învăţat încă să vorbească şi are în continuare dinţii de lapte. Şi totuşi, ea a suferit o succesiune de probleme de sănătate în măsură să-i ameninţe viaţa; ea a avut un atac cerebral, convulsii, ulceraţii şi dificultăţi de respiraţie, toate acestea indicând o persoană care îmbătrâneşte - cu toate că acest lucru nu se întâmplă.

Până de curând Brooke a fost privită ca o ciudăţenie medicală, însă un studiu preliminar al ADN-ului a sugerat că lipsa creşterii ar putea fi legată de unele defecte în genele responsabile de maturizarea şi îmbătrânirea restului populaţiei umane. Dacă studiul respectiv va fi confirmat de cercetări ulterioare, oamenii de ştiinţă ar putea căpăta o nouă înţelegere a procesului de îmbătrânire şi chiar ar putea descoperi tratamente pentru boli ale bătrâneţii.

Săptămâna aceasta, problema va fi în centrul atenţiei unei conferinţe la Societatea Regală din Londra, unde vor sosi unii din cei mai buni oameni de ştiinţă din lume specializaţi în gerontologie. Cazul survine după o serie de progrese ştiinţifice majore care dovedesc că speranţa de viaţă a numeroase animale poate fi semnificativ extinsă prin schimbări minore ale câtorva gene specifice.