Oradea este prea mică pentru ambiţiile Daniei. După doar câteva zile petrecute în oraşul natal, fiica doctoriţei Antal se plictiseşte şi tânjeşte după cursurile de actorie de la Cluj.

După ce va absolvi facultatea, Dania ţinteşte sus: vrea să înveţe actorie la o şcoală din Paris sau New York, iar apoi să-şi clădească o carieră în domeniu. Primul pas în ochii publicului a şi fost făcut, deoarece frumoasa a "jucat" într-un pictorial sexy în revista FHM.

Ia viaţa-n piept

În centrul atenţiei încă de mică datorită mamei, care e doctoriţa Liana Antal, şi tatălui vitreg, rectorul Cornel Antal, Dania a plecat la Cluj, unde lumea n-o cunoaşte după familie, şi a luat-o de la capăt. După 12 ani de studiu la pian, blonda a lăsat partiturile pentru o carieră în actorie şi s-a înscris la cursurile facultăţii de profil a Universităţii Babeş-Bolyai.

Acum se pregăteşte să înceapă ultimul an cu forţe proaspete, gata să joace orice tip de rol, ca să înveţe meserie. "În examene am jucat, pe rând, un rol de bărbat, rolul lui Lady McBeth într-un colaj de piese de Shakespeare, apoi rolul unei femei într-un musical. Acum e timpul să le joc pe toate", spune orădeanca. După ce va termina facultatea, Dania vrea să studieze actoria la case mari, în New York sau Paris. Ştie că acolo rolurile o vor găsi.

Tot ce-i trece prin cap...

În luptă cu aparenţele, Dania spune că a avut de suferit din cauza părului blond şi a look-ului ei întreţinut. "La început colegii de la actorie se întrebau ce caut acolo. Mai târziu s-au convins că am şi ceva în cap", povesteşte frumoasa. În timp, a învăţat să nu-i pese de răutăţi, ba chiar să-şi folosească atributele primite de la natură în clădirea unei cariere. Aşa că, recent, a pozat pentru un mini-pictorial în revista pentru bărbaţi FHM.

Fotografiile incendiare au apărut în ediţia de septembrie. În paralel, Dania s-a înscris şi în concursul pentru descoperirea unei cover-girl, adică a fetei care apare pe coperta celebrei reviste. "Am zis să vara asta fac de toate. Decât să regret mai târziu că nu am făcut". Iar pentru că Dania nu vrea nicidecum să fie colecţionară de regrete, va continua să experimenteze cât mai multe roluri şi în viaţă.


BLONDA LU' MAMA
Dania Ţinca
Vârstă: 21 ani
Ochi: albaştri
Zodie: Berbec
Înălţime: 1,73 m
Greutate: 55 kg
Măsuri: 89-61-88
Hobby: teatrul, şofatul