Săptămâna trecută, în plină campanie de reeducare a poliţiştilor rutieri, anunţată cu mare tam-tam de şeful Poliţiei bihorene, Mihaela Dan, agent constatator la postul de Poliţie Câmpani, s-a luat la harţă cu un şofer prins că a călcat linia continuă.

Deşi putea să-i facă procesul verbal pe loc, cum ar fi fost normal, demoazela l-a chemat pe om la post şi l-a pus să semneze documentul gata făcut şi iscălit de un martor asistent care, însă, era pe nicăieri.

Rugată să consemneze lipsa martorului la rubrica de menţiuni, agenta a refuzat, pe motiv că dânsa nu vrea să strice pixul şi să treacă în document toate amănuntele, gen "şi că ninge şi că plouă", decât dacă şoferul îndeplineşte o condiţie: să fie poliţist.

Asta probabil ca să nu-i spună în faţă că menţiunea se va face la Sfântu' Aşteaptă. Mai mult, enervată de insistenţele contravenientului, organa a decis că-i loc de răzbunare şi a refuzat să-i predea pe loc actul, ca omul să nu-l poată contesta în aceeaşi zi şi să-şi recupereze permisul înainte să-i expire dovada.

Acum, şoferul are o singură şansă, adică să se facă poliţai, chit că pentru asta probabil ar trebui să-şi omoare nişte neuroni.