Mozaicul Trei Arbori de pe faţada fostului cinematograf Patria, creaţie a artistului orădean György Jovián, a fost refăcut.

Pentru că mai multe piese erau degradate, în luna martie a anului trecut, mozaicul realizat din marmură a fost dezasamblat, cu promisiunea că va fi reabilitat şi reaşezat la loc. Recent, acest lucru s-a şi întâmplat, aşa că orădenii pot să admire din nou cei Trei Arbori, întinşi pe o suprafaţă de circa 350 metri pătraţi. Opera a fost realizată de Jovián în anul 1982.

Fostul cinematograf este în continuare în şantier, urmând să fie transformat în centru comercial, Patria Shopping. Proprietarul clădirii, firma Euro Bison, are în derulare un proiect de extindere şi de reamenajare, la finalul căruia parterul şi un corp aflat pe latura dinspre sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor vor avea faţada din sticlă. Iniţial, lucrările trebuiau să se încheie în vara anului 2018, dar proprietarul a solicitat şi primit, anul trecut, o nouă autorizaţie de construcţie.

Patria Shopping