Spune că celebritatea nu i-a lipsit niciodată. Fata cea mare a PSD-istului Mihai Bar, fost deputat şi preşedinte al Consiliului Judeţean, a primit mereu atenţie, mai ales din partea cârcotaşilor, care nu s-au ferit să o critice doar pentru că era fiica politicianului.

Pentru a le demonstra că poate să se afirme prin forţe proprii, Mihaela Bar a studiat televiziunea la Bucureşti, iar acum prezintă două emisiuni la TVS, intrând astfel în casele orădenilor zi de zi.

Bună dimineaţa, Oradea!

De peste un an şi jumătate, orădenii se trezesc cu Mihaela Bar. Cooptată în echipa matinalilor TVS iniţial doar ca o soluţie temporară, pentru a o înlocui la "Cappuccino de dimineaţă" pe Romana Fărcaş (după ce aceasta s-a mutat la Cluj cu iubitul fotbalist), Miha a rămas în cele din urmă partenera de emisiune a lui Vlad Tătaru. "Nu credeam că voi putea să mă trezesc devreme, să mă aranjez şi să zâmbesc indiferent cum eram dispusă. Dar mă distram atât de bine cu Vlad, care mă făcea mereu să râd, încât în scurt timp a devenit ceva natural. Şi ceilalţi colegi mi-au spus că mi se potriveşte", povesteşte prezentatoarea.

Întinsă pe durata a două ore, de la 9 la 11, "Cappuccino de dimineaţă" se vrea o emisiune care să ofere bună dispoziţie, dar şi să promoveze artiştii şi evenimentele oraşului. De câteva luni, Mihaela are un nou coleg de prezentare: directorul Casei de Cultură a Municipiului, Flavius Bunoiu. "La început am avut reţineri, fiindcă nu ne cunoşteam, dar ne-am obişnuit unul cu celălalt. Eu sunt mai slobodă la gură, el mă mai temperează", recunoaşte bruneta.

Maestră de ceremonii

Cu câteva luni înainte de a ajunge la emisiunea matinală, Miha realiza deja seria de interviuri "De vorbă cu...", la propunerea prietenei sale Oana Mudura, managerul postului. Difuzată în fiecare luni de la ora 20 şi în reluare în weekend, emisiunea prezintă mereu câte un personaj local interesant.

Dar munca Mihaelei nu se opreşte la televiziune, căci împreună cu sora mai mică, are o florărie, iar de când s-a deschis Oradea Shopping City a devenit şi MC-ul tuturor evenimentelor organizate de acest centru comercial. "De multe ori lucrez şi în weekend, dar nu mă simt obosită. Încă din liceu îmi plăcea să mă implic în cât mai multe evenimente, să le prezint şi să le promovez", spune Miha.

Fiindcă a studiat televiziunea la o şcoală din Bucureşti, orădeanca încă cochetează cu ideea de a lucra în Capitală. Nu ştie, totuşi, dacă o va şi face. "La 20 de ani m-aş fi dus să lucrez şi pe gratis, numai să ajung vedetă. Acum probabil m-aş duce doar pentru mulţi bani", zice ea, deşi nu se plânge de veniturile pe care le realizează.

În centrul atenţiei

Fiică de VIP, a fost mereu în centrul atenţiei. "Eu nu sunt Miha, ci Miha Bar. Numele acesta mă urmăreşte. Mi-a adus şi avantaje, dar şi dezavantaje", se destăinuie ea. "Când eram adolescentă puteam intra în orice cerc, căci dădea bine să fii amic cu fata lui Bar. Dar prietenii adevăraţi mi-au rămas aceiaşi", povesteşte ea, mărturisind că cele mai multe comentarii la adresa sa au fost, totuşi, răutăcioase.

"Acum mă mai afectează cel mult 5 minute. Am învăţat să iau lucrurile aşa cum sunt, încă de când tata era în prim-planul politicii", explică prezentatoarea. Şi, tocmai fiindcă mereu a fost asociată cu tatăl, vrea să iasă în faţă doar prin propriile realizări. "Cred că am complexul numelui de familie, şi de aceea am făcut din televiziune o meserie, ca să-mi pot arăta personalitatea. Celebritate am avut de mică...".

Spre altar

05 Miha si Adrian.jpgSăptămâna aceasta, pe 24 ianuarie, Miha a împlinit 30 de ani, dar susţine că nu o afectează absolut deloc schimbarea prefixului. "Mă simt exact ca la 20 de ani, dar cu mai multe responsabilităţi. Ce-i drept, nu mai ies atât de mult în oraş, dar am şi weekend-uri în care o fac lată", zice ea zâmbind.

Cum munca a ţinut-o foarte ocupată în ultimii ani, a tot amânat căsătoria cu iubitul ei, Adrian Matica (foto), alături de care este de 9 ani. "Îmi doresc o nuntă neconvenţională, dar pentru a o planifica îmi trebuie timp. Mi-am promis s-o fac anul acesta sau cel târziu anul viitor", spune ea. Cât despre viaţa ei agitată, între apariţii TV, evenimente de tot felul, ieşiri în oraş şi excursii, e convinsă că multă lume o invidiază. "Sunt o norocoasă!", admite ea. Şi cine s-o contrazică, dacă chiar aşa e?