După aproape doi ani de lucrări de reabilitare, orădenii au iar ocazia să vadă "faţa" Hotelului Vulturul Negru. O parte din plasele de protecţie de pe faţada hotelului au fost date jos în cursul zilei de luni, astfel că acum hotelul, parte din cea mai reprezentativă clădire Secession din Oradea, îşi arată noua faţadă.

Culoarea galbenă a faţadei a fost înlocuită cu o nuanţă de crem, iar geamurile noi au rama albă, nu maro, cum aveau cele vechi. Migala cu care au lucrat muncitorii se vede în detaliile atent restaurate şi vopsite majoritatea în verde şi bordo. De asemenea, decorul din jurul geamurilor nu mai este alb, ci are culoare cafenie.

Totuşi, lucrările la hotel nu s-au finalizat. Muncitorii încă mai lucrează la faţadă, inclusiv la partea dezvelită, dar şi la partea dinspre strada Independenţei, încă acoperită de plase.

Conform autorizaţiei de construcţie, lucrările vor fi finalizate în 2014, hotelul transformându-se în sediul central al companiei RCS&RDS, dat fiind că patronul firmei, Zoltan Teszari, este din 2010 şi proprietarul clădirii. De altfel, o parte din birourile companiei au şi fost mutate, inclusiv sediul televiziunii Digi24 Oradea, patronată de magnat, aflându-se, de săptămânile trecute, aici.

Toate lucrările de reabilitare, din exterior şi din interior, sunt menite să readucă imobilul la o stare cât mai apropiată de cea originală, din 1908.

Citeşte mai multe detalii despre lucrările de reabilitare din articolul "Vulturul cel nou"