Muncitorii Constructorul Sălard au început să lucreze la reabilitarea faţadelor exterioare ale celor două tronsoane ale Palatului Vulturul Negru rămase neînnoite, adică tronsonul din strada Independenţei şi cel spre Piaţa Unirii.

Lucrările vor consta în refacerea faţadei, inclusiv a elementelor ornamentale, înlocuirea în totalitate a învelitorilor şi refacerea elementelor de tinichigerie distruse. De asemenea, tâmplăriile vor fi recondiţionate şi vopsite în culorile originiare ori chiar înlocuite, dacă repararea lor nu este posibilă. În plus, elementele ceramice vor fi curăţate, iar cele care lipsesc înlocuite. În final, muncitorii vor realiza un sistem de iluminat arhitectural.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 6,4 milioane de lei, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. Firma Constructorul Sălard a fost singura care a participat la licitaţia organizată de municipalitate.

După cum se ştie, tronsonul central al Palatului a fost reabilitat de proprietarul clădirii, firma RCS&RDS, deţinută de orădeanul Zoltan Teszari.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"