În timp ce premierul Viorica Dăncilă s-a jurat, la Bruxelles, că PSD nu va face campanie pentru referendumul dedicat modificării Constituţiei pentru "protejarea" familiei tradiţionale, în ţară lucrurile stau complet pe dos. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat joi că el şi colegii săi susţin campania şi referendumul cu pricina, dar nu ca politicieni, ci ca... simpli cetăţeni.

Mang a organizat o conferinţă de presă expres pentru a face acest anunţ, culmea, chiar în sediul partidului pe care îl conduce. "Eu şi PSD Bihor susţinem acest referendum, nu ca partid, ci ca cetăţeni, pentru că nu a fost o dorinţă a unui om politic, ci a 3,2 milioane de români", a declarat Mang.

Liderul social-democraţilor bihoreni a anunţat că el şi colegii săi vor împărţi pliante şi se vor întâlni cu bihorenii, pentru a-i îndemna să meargă la vot şi, desigur, să voteze pentru modificarea Constituţiei.

Pentru a-şi susţine demersul, Mang a recurs la argumente... biblice. "Suntem unul dintre popoarele creştinate de unul dintre cei 12 apostoli, Sfântul Apostol Andrei, ca urmare acest popor dintotdeauna sau aproape dintotdeauna a fost creştin. (...) Nu suntem împotriva nici unei minorităţi, nici a celei sexuale, nu se împotriveşte nimeni faţă de ce face cineva în dormitor. Dar fiind creştini nu putem defini familia altfel", a spus şeful PSD Bihor.

Întrebat de ce PSD nu-şi asumă limpede susţinerea referendumului, Mang a explicat că pesediştii nu vor să fie acuzaţi că au furat ideea Coaliţiei pentru Familiei. "Dacă va fi modificată Constituţia, meritul nu va fi al PSD, ci al Coaliţiei pentru Familie şi al celor care au solicitat modificarea aceasta esenţială în Constituţie. Suntem datori să facem această modificare faţă de copiii noştri, faţă de naţia română, faţă de Dumnezeu", a mai spus Ioan Mang, mai evlavios decât la o întâlnire cu preoţimea.

În final, piosul politician şi-a arătat încrederea în bihorenii credincioşi. "Noi credem că un creştin adevărat va merge la referendum şi va vota aşa cum se porunceşte în cartea sfântă", a mai spus Mang. Apoi, i-a anunţat pe jurnaliştii bihoreni şi că săptămâna viitoare îi va invita din nou la o conferinţă de presă, tot la partid şi tot pentru promovarea referendumului. Să le intre bine în cap tuturor că cel dintâi PSD-ist bihorean susţine numai familia tradiţională...