FC Barcelona a câştigat trofeul Ligii Campionilor, al patrulea din istoria clubului, după ce a învins, sâmbătă, pe Wembley, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia Manchester United, în finala competiţiei.

Golurile echipei spaniole au fost marcate de Pedro Rodriguez '27, Messi '54 şi Villa '69, în timp ce pentru formaţia Manchester a punctat Rooney '34.

FC Barcelona şi Manchester United s-au întâlnit pentru o doua oară într-o finală de Liga Campionilor, după cea din 2009, câştigată tot de FC Barcelona cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Eto'o şi Messi.

Pentru câştigarea trofeului, FC Barcelona va primi un premiu record în valoare de 126 de milioane de euro, în timp ce Manchester United va încasa 73 de milioane de euro.

La meciul disputat pe arena Wembley din Londra au asistat aproximativ 70.000 de spectatori. Printre personalităţile prezente s-au aflat Prinţul Felipe de Bourbon, vicepremierul britanic Nick Clegg, Franz Beckenbauer, Johan Cruyff, fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, şi cântăreţul Eric Clapton.

După ce toţi jucătorii echipei catalane au primit medaliile de la preşedintele UEFA, Michel Platini, Puyol i-a oferit banderola lui Abidal, lăsându-l pe acesta să fie primul care ridică trofeul, lucru pe care îl face în mod obişnuit căpitanul de echipă. Eric Abidal a fost diagnosticat în martie cu o tumoare la ficat.