Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a câştigat în sfârşit clar un joc din noua ediţie de campionat. "Roş-albaştrii" s-au impus duminică pe teren propriu în compania echipei CSM Rm. Vâlcea.

Partida, care a contat pentru etapa a XII-a a Ligii a II-a a fost adjudecată de bihoreni cu scorul 2-0(0-0).

Eroul meciului a fost atacantul Birtalan Botond, autorul celor două goluri, în minutele 73 şi 83.
Atacantul maghiar, fost internaţional de tineret, a devenit titular la FC Bihor odată cu trecerea lui Stelian Farcău pe postul de antrenor principal, ceilalţi tehnicienii neoferindu-i această şansă.

"Birtalan Botond a primit acum o şansă şi este inteligent că ştie să profite de ea. Dacă va continua pe aceaşi linie, va ajunge departe", a declarat, la finalul jocului antrenorul Farcău.

Partida a început într-o anumită notă de echilibru, dar primii care şi-au creat ocazii au fost jucători gazdă, care, în minutul 9, au şutat prin Sorian pe lângă poartă, iar în minutul 13 au trimis periculos prin Sfârlea pe spaţiul porţi din 16 metri, balon respins de portarul Tufişi.

În replică, în minutele 24 şi 34 au survenit şi primele ocazii ale oaspeţilor. Mai întâi Pribac a tras din 14 metri pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Pogacsics, iar 10 minute mai târziu, Gogoşoiu, din 7 metri, uşor lateral stânga, singur cu portarul orădean, nu a reuşit să-l învingă pe ascesta.

Pe fondul unui joc tern, fără culoare, către finalul primului mitan tot vâlcenii şi-au mai creat câteva ocazii însă, prin Plecanciuc şi Ene, dar primul nu a lovit bine balonul, iar al doilea a trimis din 14 metri alături.

Ultima fază a primului mitan le-a aparţinut orădenilor totuşi, Fl. Pop, din 18, a şutat pe jos, pe lângă stâlpul din partea stângă a lui Tufişi.

În repriza a doua, mult mai motivaţi, orădenii au pus stăpânire pe joc şi, în minutul 47, Sfârlea a executat o lovitură liberă, din 19 metri, la colţul lung, a respins portarul însă.

În minutul 59, Selagea, din lateral dreapta, de la 12 metri a trimis puternic, pe jos, pe lângă stâlpul din partea dreaptă a porţii vâlcene.

Trei minute mai târziu, FC Bihor ratează o ocazie mare. Oltean a centrat de pe dreapta, iar din 8 metri Birtalan a reluat periculos, puţin pe lângă poarta oaspeţilor.

Replica oltenilor a venit 6 minute mai târziu, când, nou-introdusu-l în joc, Gigel Ene a trimis din 14 metri, lateral stânga, puţin pe lângă poarta orădeană.

În minutul 73, cei aproximativ 3000 de spectatori au asistat la deschiderea scorului. Angajat în careu, Birtalan a preluat lung, a intrat în unnghi şi a şutat în poarta vâlceană învingându-l pe bravul, până atunci, portar Tufişi.

Chiar şi la 1-0 FC Bihor a continuat să atace şi în minutul 82, Florin Pop, angajat în careu, a şutat din 12 metri, periculos, dar şi pe lângă poartă.

Minutul 83 a descătuşat jucătorii şi galeria orădeană. Atunci, o centrare de pe partea dreaptă a lui Bârză, a fost reluată din vole de Birtalan, care a înscris un gol spectaculos şi a reuşit, astfel, dubla.

În meciul cu vâlcenii, FC Bihor a folosit echipa: Pogacsics - Oltean, Muscă, Deaconescu, Diarra - Danci, Sorian (min. 60 Bârză), Selagea (min. 83 Coroian), Sfârlea (min. 77 Sfârlea) - Fl. Pop, Birtalan.

Pentru postul de portar în acest joc, rezervă a fost Ionuţ Pop, un tânăr de numai 14 ani, Fildan şi Stroescu fiind accidentaţi, primul cu întindere pe aductori, iar Stroescu cu fisură de rotulă, fapt care-l va ţine departe de gazon tot turul.

În urma jocului, FC Bihor a urcat pe locul IX, cu 16 puncte.

După meci, antrenorul Stelian Farcău a răsuflat uşurat: "A fost un meci extrem de dificil, cu o încărcătură psihică şi psihologică deosebită. În prima repriză s-a văzut o crispare pe jucători. În partea a doua pe un joc mai bun al nostru au venit şi realizările. Era şi normal să vină. Îmi felicit jucătorii pentru victorie, dar mai ales pentru determinarea de care au dat dovadă. Dedicăm victoria finanţatorului echipei noastre, domnul Marius Vizer, care luni îşi serbează ziua de naştere."

În următorul joc, FC Bihor va evolua sâmbătă, la Bistriţa, cu liderul clasamentului, Gloria.