Formația de fotbal fanion a județului, FC Bihor Oradea, a obținut sâmbătă cea de-a treia victorie în amicalele din această iarnă, după ce sâmbătă s-au impus la Baza Sportivă Transilvania Academy în fața echipei CSM Victoria Carei, cu scorul de 5-1.

Se poate spune că fotbaliştii echipei orădene şi-au regăsit apetitul pentru gol în penultimul joc de verificare din perioada pregătirilor din această iarnă.

Pe lângă alte ocazii bune, jucătorii echipei orădene au reuşit să trimită mingea în poartă de trei ori în prima repriză. Cel care a deschis scorul a fost golgheterul Sergiu Jurj, care a marcat în minutul 13, după care fundaşul central Csaba Preklet a înscris pentru prima dată pentru FC Bihor şi a dus scorul la 2-0, în minutul 36.

Nu au trecut decât trei minute şi o altă achiziţie a acestei ierni, jucătorul Adrian Gîdea, a marcat pentru 3-0, scor cu care avea să se încheie prima repriză.

Din păcate, în finalul primei părţi a jocului, Sergiu Ciocan s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul. El se adaugă listei altor jucători care sunt accidentaţi în această perioadă: Luca Tincău, Andrei Gal şi Loren Ioviţă.

La doar cinci minute de la reluare, FC Bihor a urcat scorul la 4-0, după ce Florin Chitaş, cel intrat în teren în locul lui Ciocan, a transformat în gol o lovitură liberă de la marginea careului.

În minutul 68, scorul a devenit 5-0, după ce şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi Răzvan Săutiuţ, pentru ca scorul final al partidei să îl stabilească oaspeţii, în minutul 76, când a marcat Kevin Barth pentru 5-1.

„A fost un joc bun prestat de echipa noastră, în care am dus mult mingea în jumătatea adversă. Am încercat să creăm presiune pe adversar, aşa cum facem noi de regulă. Am încercat să desfacem jocul în benzi, să avem o dinamică bună. Ne-am creat superiorităţi, ne-am creat oportunităţi, am şi marcat. În principiu, sunt mulţumit, chiar dacă mai avem încă de pus la punct mai multe aspecte ale jocului, dar important este că jucătorii s-au ridicat la nivelul la care mi-am dorit eu şi au avut ritm şi pofta de joc”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Farcaş.

În partida de sâmbătă, tehnicianul echipei FC Bihor a trimis în teren echipa: M. Pînzariu (min. 60 R. Bob) – C. Jurj (min. 70 R. Gunie), C. Preklet (min. 70 T. Paublusztig), Al. Băican (min. 60 Sg. Bactăr), K. Gagyi (min. 60 R. Săutiuţ) – R. Farcaş (min. 60 B. Vasile), V. Calugher (min. 70 G. Cherman) – Sg. Ciocan (min. 46 Fl. Chitaş), A. Moga (min. 60 A. Vînău), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 70 M. Hosu).

Ultimul meci amical al echipei orădene de fotbal va avea loc sâmbătă, 2 martie, în compania echipei CS Diosig. Ora şi locul de disputare a partidei încă nu au fost stabilite, dar staff-ul roș-albaștrilor și-ar dori să-l susțină la Stadionul Iuliu Bodola.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!