Chiar dacă a avut rundă liberă în campionat, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a disputat sâmbătă un meci amical. Pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", jucătorii orădeni au primit replica echipei Municipal Baia Mare, o formaţie care ocupă primul loc în seria Sud a judeţului Maramureş din Liga a IV-a.

Disputat pe un timp călduros, care a necesitat mai multe întreruperi ale jocului, pentru hidratare, meciul s-a încheiat cu victoria "roş-albaştrilor" cu scorul de 2-1.

În prima repriză partida a fost dominat[ cu autoritate de bihoreni, care au şi deschis scorul relativ repede, prin Sorian în minutul 11, cu un şut din interiorul careului.

În minutul 18, în urma unei centrări de pe dreapta, Mărkuş a reluat cu capul din 6 metri, pe lângă poartă. În minutul 22 însă, Florin Pop a fost faultat în careu de Hodor, iar arbitrul a dictat penalty. A executat în minutul 23 Cr. Bud, a respins portarul în primă fază, dar aflat în preajmă, Bud a reluat în colţul opus al porţi, majorând scorul.

În minutul 27, acelaşi Cr. Bud a şutat din 14 metri, dar mingea a fost respinsă în corner, pentru ca ultima ocazie mai periculoasă din prima repriză s-o rateze Mărkuş, în urma unui şut din 12 metri.

În partea a doua, oaspeţii au revenit mult mai motivaţi şi în minutul 53 au reuşit să reducă din handicap, prin Ignat, intrat la pauză. Acesta a reluat cu capul în poartă din 6 metri, în urma unei lovituri de colţ.

O ocazie uriaşă au mai avut băimărenii în minutul 60, când Brata a scăpat singur cu portarul Pogacsics, dar nu a reuşit să-l învingă pe acesta.


FC Bihor - Municipal Baia Mare 2-1 (2-0)

Au marcat: Sorian (min. 11) şi Cr. Bud (min. 23) / Ignat (min. 53)

FC Bihor: Popescu (min. 46 Pogacsics) - Zanardini (min. 75 Cherţan), Petrache, Fl. Lazăr (min. 46 Şoca), Fl. Pop - Sorian (min. 77 Ionescu), Selagea (min. 46 Coroian), M. Popa, Bic (min. 46 Sulea) - Cr. Bud (min. 62 Ov. Popa) şi Mărkuş (min. 62 Puşcaş). Antrenor: Marian Pană.

Municipal Baia Mare: Danciu (min. 86 Iura) - Gherghel, Hodor, B. Lazăr (min. 46 Ignat), Toma - Giurgiu, Vanca (min. 56 Cr. Iaţu), Ernst, Răduneaţă (min. 70 Pomean) - A. Moldovan (min. 46 Brata) şi Feraru. Antrenor: Ioan Onciu.