Fotbaliștii de la FC Bihor s-au calificat în turul III al Cupei României după ce miercuri la Sânmartin au învins formația Lotus Băile Felix cu scorul de 3-0. Golurile au fost marcate de Alexandru Sorian, Sergiu Bactăr și Florin Chitaș.

Meciul a fost dominat de echipa antrenată de Florin Fărcaș, care astfel rămâne singura formație bihoreană în cursa Cupei României. 

Partida s-a desfășurat în prezența a aproximativ 500 de spectatori. La joc a asistat și o inimoasă galerie a celor de la FC Bihor.

Primul gol al întâlnirii a venit în minutul 42, când Chitaş i-a trimis în colţul careului mare lui Sorian, care a preluat mingea, a avansat uşor şi a şutat spre poartă, învingându-l pe goalkeeperul Barabaş.

În repriza a doua, Sergiu Bactăr a urcat scorul la 2-0 pentru FC Bihor, cu un şut de la mare distanţă, care l-a surprins pe portarul gazdelor.

Golul al treilea a venit în prelungiri, în minutul 90+2, când, după un şut-centrare a lui Călin Jurj, de pe dreapta, portarul a respins în faţă, iar din 6 metri, Florin Chitaş a marcat.

„A fost un joc la discreţia noastră, dominat clar de noi, din minutul 1 până în minutul 90. A fost un joc mai mult de posesie, noi având o circulaţie foarte bună. Sigur, se vede că nu avem încă ritmul de joc, viteza de joc, pentru că suntem la doar trei zile după perioada de încărcare şi acumulare, dar cel mai important este că băieţii au arătat o dorinţă şi o plăcere de joc, iar rezultatul a fost pe măsura evoluţiilor lor din teren”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

Lotus Băile Felix -  FC Bihor Oradea 0-3 (0-1)

Au marcat: Alexandru Sorian (min. 42), Sergiu Bactăr (min. 60) şi Florin Chitaş (min. 90+2)

Lotus Băile Felix: Barabaş – S. Cucu, Sg. Oltean, D. Lupşe, M. Arsene – D. Ciurcui (min. 59 Urbanovski), D. Gheban – A. Morar (min. 66 Tirla), G. Gitye, P. Blăgea (min. 54 D. Sala) – D. Ghiţă. Antrenor: Cosmin Bodea

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaş, Al. Stoian – V. Calugher (min. 54 T. Serediuc), R. Gunie (min. 74 G. Cherman) – A. Chindlea (min. 54 A. Moga), Al. Sorian (min. 63 L. Ioviţă), Fl. Chitaş – M. Hosu (min. 54 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaş

Au arbitrat: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Daniel Ştefan Lar (Baia Mare) şi Cristian Mureşan (Cavnic).

Turul III al Cupei României va avea loc miercurea viitoare, pe data de 16 august, dar până atunci jucătorii de la FC Bihor vor mai disputa un joc amical, sâmbătă, 12 august, de la ora 11:30, în deplasare, cu Phoenix Buziaş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!