FC Bihor a disputat vineri după masă cel de-al optulea şi ultimul joc amical din perioada pregătirilor din această iarnă. Fotbaliştii orădeni au întâlnit, la Sânmartin, pe Stadionul Luceafărul Felix, echipa locală CSC Sânmartin, ocupanta poziţiei a II-a a Ligii a IV-a, seria judeţului Bihor.

La final, elevii antrenorului Alexandru Pelici s-au impus cu scorul de 3-1, după ce la pauză conduceau cu 2-0, prin golurile marcate de M. Popa, de două ori, şi S. Ianc. Golul gazdelor a fost înscris chiar în final de Lavrancsik.

Prima ocazie a jocului s-a petrecut în minutul 4, când Ov. Bic a trimis mingea în transversală. Scorul a fost deschis însă în minutul 29, când mijlocaşul Mădălin Popa, de la FC Bihor, a şutat de 28 de metri la vinclul porţi echipei din Sânmartin. Peste numai un minut, M. Stancu şi-a trecut în cont un şut, la fel de bun, de la distanţă, dar la semiînălţime, scos de portarul Verdeş de lângă bară.

Înainte de pauză, în minutul 43, FC Bihor a urcat scorul la 2-0, când, după o combinaţie pe dreapta, mingea a ajuns la acelaşi Mădălin Popa, la marginea careului, care a şutat, din nou, frumos, în stânga portarului.

După pauză au apărut şi schimbările în cele două echipe, iar în minutul 77, FC Bihor a urcat scorul la 3-0, după o centrare a lui Nichita, reluată cu capul din 6 metri de R Lukacs. Portarul gazdelor a respins, în faţa porţii, unde s-a aflat S. Ianc, care a înscris.

În minutul imediat următor şi-a făcut apariţia pe teren şi Cristian Cigan, jucător transferat în această iarnă de FC Bihor, dar care nu a jucat până acum, el fiind într-un program de refacere, după o accidentare.

Golul de onoare al gazdelor l-a reuşit în minutul 90, Lavrancsik, care, în urma unei centrări venite de pe dreapta, a şutat din interiorul careului la semiînălţime lângă bară, în stânga portarului Sălăjan, introdus şi el între timp pe teren, în locul lui Fildan.

"Am trimis în teren jucători care au jucat minute mai puţine în meciurile cu Poli şi CSM Rm. Vâlcea, chiar şi cu Oşorhei. Am considerat că e bine să le dăm şi lor minute să se apropie de un ritm de joc, de 60-70 de minute, să se pregătească de campionat. Mă bucură faptul că au răspuns pozitiv. A fost un test util, pe un teren bun, contra unei echipe bune. Le doresc mult succes celor de la Sânmartin şi le mulţumim pentru jocul amical", a declarat, la final, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.


CSC Sânmartin - FC Bihor 1-3 (0-2)

Au marcat: Lavrancsik (min. 90) / M. Popa (min. 29 şi 43) şi S. Ianc (min. 77)

CSC Sânmartin: Verdeş (min. 76 Deac) - G. Bogdan (min. 87 Chira), Chira (min. 80 Ungur), Lavrancsik (min. 80 Mălai), Cr. Morar - Copil (min. 61 Pantea), Cura (min. 80 R. Bogdan), Trip (min. 76 Cr. Jurcă), Arsene (min. 61 Dumiter) - Gh. Popescu şi Ov. Ghilea (min. 61 Grosu). Antrenor: Florin Fărcaş.

FC Bihor: Fildan (min. 60 Sălăjan) - Letan (min. 83 V. Petricău), Bactăr (min. 77 Pascariu), Mintaş, R. Lupu (min. 64 Mihuţ) - M. Popa (min. 71 I. Cuc), M. Stancu (min. 61 Străuţ) - Fl. Pop (min. R. Lukacs), Ov. Bic (min. 68 Sorian), Zs. Lukacs (min. 46 Nichita, min. 78 Cr. Cigan) - Hadăr (min. S. Ianc). Antrenor: Alexandru Pelici.
Au arbitrat: Florin Marcu - Ciprian Danşa şi Ciprian Fiter (toţi din Oradea).

În aceste opt partide amicale, FC Bihor a obţinut cinci victorii, a înregistrat un rezultat de egalitate şi a suferit două înfrângeri.

"Sunt mulţumit de modul cum s-au pregătit băieţii în această perioadă. Începem cu încredere această stagiune de primăvară şi abordăm încrezători cele opt meciuri din retur. Mă bucur că băieţii au făcut progrese", a declarat, la finalul pregătirilor, Alexandru Pelici.

Vezi imagini de la ultimul amical, pe site-ul oficial al clubului, www.fcbihor.ro!