După ce în urmă cu o săptămână FC Bihor a învins în deplasare pe Silvania Şimleul Silvaniei, scor 1-0, gazdele au avut de înfruntat sâmbătă, pe teren propriu, pe Unirea Alba Iulia, un adversar mult mai experimentat, care venea, la rândul ei, după un o victorie împotriva CS Mediaş.

Debutul partidei a fost favorabilă orădenilor, care au fost la un pas de a deschide scorul în minutul 14. Sorian l-a găsit liber, pe dreapta, pe Florean, care a şutat surprinzător la colţul scurt, mingea a lovit bara şi a ricoşat la portarul Rotaru.

Din păcate jocul gazdelor s-a stins uşor, în timp ce jucătorii de la Unirea Alba Iulia au pus stăpânire pa mijlocul terenului şi a ameninţat serios poarta lui Filip.

Selagea a şutat anemic din mijlocul careului mare (minutul 20), Cristea nu a găsit spaţiul porţii într-un moment în care portarul orădean era culcat la pământ (minutul 25), după care tot Selegea a trimis mingea cu capul peste poarta goală în ultimul minut al primei reprize.

Pauză benefică

La reluare, antrenorul Ghiţ l-a introdus în teren pe atacantul Markus, revenit după o accidentare, care a şi schimbat registrul tactic al partidei. Combinaţiile cu Florean şi Bîrză a prins pe picior greşit apărarea Unirii Alba Iulia, dar Rotaru a fost la post şi mingea şutată puternic de Markus nu a găsit spaţiul porţii adverse.

În minutul 61, orădenii au deschis scorul în urma unui şut puternic trimis de Danci, mingea a atins un apărător al oaspeţilor şi a deviat în poarta apărată până atunci bine de Rotaru.

A fost momentul de descătuşare a echipei orădene, care şi-a mai creat câteva ocazii bune de a marca. În minutul 68 Bîrză, scăpat singur pe contraatac, a preferat o acţiune personală în locul unei pase la Markus sau Florean, aflaţi singuri în faţa porţii adverese, şi a piedut mingea în duel cu portarul Rotaru.

Markus revine cu gol

Pe fondul acţiunilor de atac tot mai periculoase ale fotbaliştilor orădeni, apărarea Unirii a cedat tot mai des, mai ales după ce fundaşul oaspeţilor, Poverlovici, a fost eliminat în minutul 72 pentru al doilea cartonaş galben.

De situaţia creată a profitat Adrian Markus, care în minutul 84 nu i-a mai dat nicio speranţă potarului Rotaru, golul marcat având darul de a consemna o victorie care situează FC Bihor pe locul doi în clasament. Meciul de sâmbătă s-a încheiat cu 2-0 pentru orădeni.


FC Bihor - Unirea Alba Iulia 2-0 (0-0)

Stadion "Iuliu Bodola" - spectatori 1.000

Au marcat: Danci (minutul 61), Markus (minutul 84)

FC Bihor: Fildan - Oltean, Muscă, Deaconescu, Tegzeş - Florean (80 Chis), Popa Mădălin, Danci, Copil (46 Markus) - Sulea (25 Bîrză), Sorian.
Antrenori: Gheorghe Ghiţ şi Marius Marinău

Unirea Alba Iulia: Rotaru - Negură, Poverlovici, Soporan, Giurgiu - Szabo (70 Buş), Sabou, Selagea, Stan (76 Grozav, 86 Himcinschi) - Cristea, Mureşan.
Antrenor: Marius Baciu.

Carztonaşe galbene: Popa Mădălin, Danci, Bîrză - Poverlovici (2)
Caronaş roşu. Poverlovici (minutul 72)


clasament.jpg 


Rezultatele etapei a IX-a
Liga a II-a; Seria a II-a

CS Mioveni - UTA 3-3
Au marcat: Olteanu 18, Năuiu 28, Ayza 49 / Ţucudean 53, Drăgan 58, Neagu 74

CSM Rm. Vâlcea - Silvana Şimleul Silvaniei 3-0
A marcat: Balauru 4, 54, 70

ACU Arad - FC Argeş 0-3
Au marcat: Voicu 35, Murineanu 72, Popa 83

Gaz Metan CFR Craiova - Petrolul 1-1
Au marcat: Trifu 42 / Opriţa 82

Arieşul Turda - Mureşul Deva 2-0
Au marcat: Şaim 23, Bucur 34

FC Bihor - Unirea Alba Iulia 2-0
Au marcat. Danci 61, Markus 84

Voinţa Sibiu - Alro Slatina 0-0