FC Bihor s-a impus miercuri, cu scorul 2-1, în faţa formaţiei FC Botoşani, în primul meci pe care l-a disputat pe teren propriu în noul an. Meciul amical desfăşurat la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" a consemnat la pauză scorul 1-1.

Bihorenii au început bine partida şi în minutul 5 Mihalache, cu un şut pe jos, în colţul lung, din afara careului a deschis scorul.

Deşi a controlat jocul la început, în minutul 38 FC Bihor s-a văzut egalată, în urma unei greşeli în defensivă, de care a profitat Boghian, care, din lateral dreapta a trimis în poarta goală.

Nu au trecut decât trei minute şi, în minutul 41, George Puşcaş s-a aflat în situaţia de a aduce din nou gazdele în avantaj, însă şutul său, din poziţie centrală, de la 8 metri, a lovit bara din stânga porţi lui Dani Vlad, goalkeeper-ul oaspeţilor.

După pauză, FC Bihor a început mai bine jocul, şi-a dominat adversarul, iar în minutul 63 a reuşit să înscrie pentru 2-1, prin fundaşul central Florin Lazăr, urcat în atac, la o fază purtată pe partea dreaptă. Mingea a fost trimisă în interiorul careului, pe stânga, de unde, din 8 metri, Lazăr nu l-a iertat pe portarul echipei din Botoşani.

Finalul de joc a aparţinut oaspeţilor, care au alergat după egalare, pe care n-au mai reuşit-o însă.

Jocul s-a încheiat astfel 2-1, fapt ce l-a mulţumit şi pe antrenorul Marian Pană. "Important este că am câştigat. Echipa a arătat că poate, că vrea, dar avem şi slăbiciuni, pe care sperăm să le eliminăm. Însă, una peste alta, eu sunt mulţumit de băieţi", a declarat Pană.

Pentru FC Bihor au evoluat în acest meci: Popescu - Coroian (min. 77 Fl. Pop), Lazăr (min. 85 Tînc), Şoca, Vădrariu - Florean, Mihalache (min. 79 Tîrnăcop), Vasilache (min. 79 Korudjiev), Bic (min. 73 Sorian) - Puşcaş (min. 77 Mărkuş) şi Ov. Pop (min. 70 Cr. Bud).

La FC Botoşani, formaţie situată pe locul IV în prima serie din liga a II-a şi care luptă pentru promovare, în acest amical, antrenorul Cristian Popovici a început partida în formula: Dani Vlad - c. Dinu, Poverlovici, Axinte, Şepeş - Taban, Maghici (min. 37 Mărmăneanu), Vraciu, M. Croitoru - Boghian şi Cîrjan. În minutul 60 a fost schimbată întreaga echipă, evoluând de atunci: Curileac - Ursu, Lăzneanu, Patache, Bordeanu - Vaşvari, Ignea, Embella, Fulop - Gafiţa şi Hadnagy.

FC Bihor va disputa următorul joc şi ultimul amical din această iarnă sâmbătă, de la ora 12, tot acasă, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", cu FC Hunedoara, echipă situată pe primul loc în Seria a V-a din Liga a III-a.