Fotbaliştii de la FC Bihor au pierdut şi cel de-al treilea joc amical al acestei ierni. Sâmbătă, la trei zile după ce au început cantonamentul de la Băile Felix, orădenii au evoluat la Baza Sportivă Transilvania Academy, în compania echipei de pe primul loc din Liga 4 Timiş, CSM Lugoj.

Jocul s-a încheiat cu victoria echipei lugojene, cu scorul de 2-1, după ce la pauză tot timişenii s-au aflat în avantaj, cu 1-0.

Perioada de încărcare din cadrul cantonamentului s-a resimţit din plin în acest joc la roş-albaştri, care totuşi şi-au creat o serie de ocazii.

Călin Jurj a dat unicul gol al Bihorului

În prima jumătate a partidei, Tănase, Vînău, Tincău şi Gîdea au avut posibilitatea de a marca pentru orădeni, dar nu au făcut-o. În schimb, cei de la CSM Lugoj au înscris în ultimul minut al primei reprize, prin Dan Silaghi, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 0-1.

În repriza a doua, elevii antrenorului Florin Farcaş au avut ocazii şi mai clare, Sg. Ciocan, Sg. Jurj și B. Vasile au trimis, pe rând, mingea în bară, dar jucătorii timişeni au fost cei care au marcat din nou, prin Andrei Rus, în minutul 66. Totuşi, până la final, FC Bihor a reuşit să înscrie, prin fundaşul dreapta Călin Jurj, care a marcat în minutul 88, cu un şut de la marginea careului.

Din nou, antrenorul Florin Farcaş a trimis în teren două formule de joc distincte în cele două reprize.

În prima parte a meciului, pentru FC Bihor au evoluat:  R. Bob – R. Gunie, T. Paublusztig (min. 25 Sg. Bactăr), R. Farcaș, L. Ioviță – V. Calugher – Ad. Gîdea, I. Tănase, A. Vînău, A. Moga – L. Tincău. În schimb, în repriza a doua au fost trimişi pe teren: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaș (min. 70 T. Paublusztig), Al. Stoian – B. Vasile, G. Cherman – Sg. Ciocan, M. Hosu, R. Săutiuț (min. 75 I. Hebriștean) – Sg. Jurj.

N-au putut fi folosiți în acest joc Krisztian Gagyi, Florin Chitaș și Vlad Gîsă, toți cu probleme medicale, dar nici Andrei Gal, cel care vine după o absenţă mai lungă, cauzată de o intervenţie chirurgicală, şi care încă nu este la acelaşi nivel cu pregătirea.

După joc, fotbaliştii echipei orădene s-au reîntors în cantonamentul de la Băile Felix, aici unde vor trage din greu pentru acumulările fizice, până pe data de 9 februarie.

Tot în perioada cantonamentului, jucătorii de la FC Bihor vor mai avea un amical, marţi, 6 februarie, de la ora 16:30, cu o altă echipă de Ligă a IV-a, CS Oşorhei. De această dată, disputa va avea loc la Baza Tineretului din Oradea.

Pleacă Ionuţ Ban

Pe de altă parte, conducerea clubului FC Bihor Oradea a anunţat, tot sâmbătă, rezilierea, de comun acord, a contractului cu jucătorul Ionuţ Dacian Ban (foto).

Ban s-a alăturat actulului proiect al echipei de fotbal fanion a judeţului Bihor în vara anului 2022, timp în care a avut o evoluţie constantă în echipa nostră, adunând peste 50 de meciuri. În această perioadă, Ionuţ Ban, care a fost şi căpitan de echipă, a reuşit să înscrie trei goluri şi a avut şi 17 pase de gol.

„Clubul FC Bihor îi mulţumeşte lui Ionuţ pentru întreaga sa activitate avută la echipă şi îi transmite mult succes în cariera sa pe mai departe!”, au precizat, pe site-ul oficial al clubului, conducătorii FC Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!