Fotbaliştii de la FC Bihor au obţinut un punct istoric vineri seara, pe Stadionul Iuliu Bodola, în meciul din Cupa României cu Dinamo Bucureşti. 

Meciul dintre echipa gazdă, care activează în Liga a III-a, și formația Dinamo, care joacă în Superliga națională, s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Astfel, FC Bihor a obținut primul punct din faza grupelor Cupei României și a bifat și primul gol din această fază a competiţiei, în care sunt prezente echipele din primul eşalon. Cu aproximativ 8.000 de spectatori în tribună, roş-albaştrii orădeni au făcut un joc mult mai curajos în faţa dinamoviştilor decât în disputa cu FCSB.

La pauză, scorul a fost 0-0, deşi în prima repriză orădenii au avut cele mai multe ocazii şi chiar au pretins o lovitură de la 11 metri care nu a fost acordată în minutul 25, după ce Chitaș a fost luat pe sus de Patriche.

În repriza a doua, dinamoviştii au început mai bine. Au reuşit să deschidă scorul în minutul 48 prin Ricardo Grigore, dar orădenii nu s-au lăsat şi au luptat pentru a înscrie măcar un gol, lucru pe care l-au reuşit în minutul 83, prin înaltul fundaş central Alex Popa, care a înscris de la aproximativ 13 metri.

Golul bihorenilor a declanşat bucuria în tribune, suporterii fiind mulţumiţi de evoluţia favoriţilor.

UPDATE: Detaliile partidei FC Bihor - Dinamo

Plachete pentru Claudiu Mutu, Costel Orac și Dorin Mihuț

Poate și din cauza ploii, spectatorii nu au umplut până la refuz de această dată tribunele stadionului orădean, dar atmosfera a fost frumoasă. Au fost din nou momente când tot stadionul a încurajat echipa orădeană, lucru care i-a impulsionat pe jucători. A fost prezentă însă și o frumoasă galerie a bucureștenilor.

Înainte de startul jocului, conducerea clubului FC Bihor a oferit câteva plachete unor foști componenți ai celor două echipe, Dinamo și FC Bihor, ca jucători sau antrenori. Astfel, președintele George Tătar i-a premiat pe: Claudiu Mutu, care a jucat atât pentru Dinamo, cât și pentru FC Bihor și care în prezent este antrenorul echipei de juniori A a clubului orădean; Costel Orac, fost mare jucător al dinamoviștilor, dar și antrenor al echipei FC Bihor, și pe Dorin Mihuț, care a evoluat pentru cele două echipe, în prezent fiind secundul formației bihorene. De altfel, Dorin Mihuț a dat și lovitura de start simbolică la acest joc.

O primă repriză bună pentru bihoreni

Pe un teren ușor moale după ploaia căzută, jocul a început într-o notă de echilibru, dar cu un FC Bihor mult mai curajos față de disputa din prima etapă cu FCSB.

Prima ocazie a aparținut chiar orădenilor, în minutul 7, când Florin Chitaș a avansat pe centru și a șutat din fața careului, însă pe direcția portarului Golubovic, care a prins fără probleme.

Replica dinamovistă a venit în minutul 16, când Iulian Roșu a executat cu o lovitură liberă din stânga careului orădean, mingea a fost trimisă pe colțul lung, iar Abdallah, nemarcat, a pus latul și a trimis din 6 metri peste poartă, irosind o mare ocazie.

În minutul următor, bihorenii au combinat rapid, mingea a fost întoarsă din marginea careului la Sorian, care a tras de la 20 de metri, dar portarul Golubovic a reținut lângă bară.

În minutul 25, fotbaliștii orădeni au solicitat lovitură de la 11 metri, după ce Florin Chitaș a intrat în careu, în stânga, a avansat și a șutat din fața a doi a adversari, din 9 metri lateral, iar balonul a trecut pe lângă poartă, la bara a doua. După ce a șutat în minge, Chitaș a fost luat pe sus de Patriche, se impunea penalty, dar arbitra Ionela Alina Peșu din Craiova a rămas fără reacție și a dat doar aut de poartă pentru Dinamo.

Momentele bune ale roș-albaștrilor orădeni au continuat, iar în minutul 29, Călin Jurj a expediat un șut bun de la 22 de metri, portarul Golubovic a ratat intervenția, balonul l-a lovit în piept și a sărit în fața sa, dar s-a repliat rapid și a prins înainte ca Sergiu Jurj să ajungă și să trimită în poartă.

Dinamoviștii au revenit în atac spre finalul primei reprize, iar în minutul 33, Bena a pasat pe culoar, pe centru, Bani a scăpat singur spre careu, a făcut însă o preluare prea lungă și portarul orădean Pînzariu a ieșit pentru a respinge și îndepărta pericolul.

În minutul 36, FC Bihor a declanșat un contraatac, prin Ionuț Ban, care a scăpat în dreapta și a pasat ușor în spate, iar Răzvan Gunie a reluat din poziție dificilă pe lângă poartă, din 7 metri, la colțul scurt.

La pauză s-a intrat la egalitate cu scor alb, 0-0, dar după o primă repriză în care FC Bihor a fost echipa mai periculoasă.

Repriza secundă a adus și golurile

În partea a doua, dinamoviștii au început mai bine și la doar trei minute de la reluare, în minutul 48, au deschis scorul. Bani a executat periculos, pe poartă, la colțul scurt, o lovitură liberă din dreapta careului, Miahi Pînzariu a fost surprins, a respins în față de lângă bară, iar Ricardo Grigore a împins mingea în plasă din două încercări, din 2-3 metri.

În ultimele 20 de minute, fotbaliștii bihoreni au început să fie din nou periculoși, iar în minutul 71, Ioviță a expediat un șut spre poartă. Portarul Golubovic nu a avut nicio emoție și a prins.

În minutul 83, Bihorul a reușit golul mult dorit de suporteri. Ricardo Grigore a respins greșit din fața propriului careu, spre poarta sa, iar tânărul fundaș central Alexandru Popa, trimis de această dată în atac, a ajuns primul înaintea lui Patriche și a trimis cu piciorul drept, din 13 metri central, înscriind lângă bara din stânga. Tribuna a explodat, iar elevii antrenorului Florin Farcaș au prins și mai mult curaj.

Portarul orădenilor, Mihai Pînzariu, a avut și el o prestație bună, cum s-a întâmplat și în minutul 86, când a parat cu piciorul stâng, ca la handbal, din fața lui Denis Politic, jucător dinamovist care a rămas singur în dreapta și a șutat din 8 metri.

Publicul orădean a aplaudat la scenă deschisă evoluția favoriților, în timp ce aceștia au făcut un tur al stadionului, pentru a le mulțumi suporterilor.

„A fost un joc atractiv, un joc plăcut, ambele formații au încercat să ducă jocul spre victorie. Am fost o primă repriză bună a noastră, cu două – trei momente când puteam să valorificăm și să ducem jocul la pauză în favoarea noastră. A doua repriză putem spune că a fost poate mai spectaculoasă, pentru că, deși adversarul a înscris, speranța noastră de a înscrie și de a aduce bucurie publicului s-a materializat și, sigur că, de aici a reieșit un joc frumos”, a precizat la finalul partidei tehnicianul formației FC Bihor.


FC Bihor Oradea – Dinamo 1-1 (0-0)

Stadion: „Iuliu Bodola”. Spectatori: 8 000

Au marcat: Ricardo Grigore (min. 48) / Alex Popa (min. 83)

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Bactăr, D. Stan, Ioviță (min. 81 Andr. Militaru) – Gunie, Călugher (min. 81 Al. Popa) – I. Ban – cpt. (min. 69 Cherman), Sorian, Chitaș (min. 69 Al. Stoian) – Sg. Jurj (min. 87 Moga). Rezerve neutilizate: Bob – Paublusztig, Chindlea, Ric. Farcaș. Antrenor: Florin Farcaș

Dinamo: Golubovic – Dav. Irimia (min. 66 Cr. Costin), Ric. Grigore, Giafer, Patriche - cpt. – Dani Iglesias (min. 54 N. Roșu), Bena (min. 75 Gorka Larrucea), Iul. Roșu (min. 75 Al. Irimia) – Ghezali, Abdallah (min. 66 Politic), Bani. Rezerve neutilizate: Began – Lucas, Goncalo Gregorio, Amzăr. Antrenor: Ovidiu Burcă

Au arbitrat: Ionela Alina Peşu - Adrian Popescu și Daniela Constantinescu (toți din Craiova). Arbitru de rezervă: Mircea Ardelean (Arad). Observator de arbitri: Eduard Dumitrescu (Piteşti). Delegat de joc: Marius Claudiu Ştefan (Orăştie).


Situația în Grupa C a Cupei României:

Etapa 1
Marţi, 26 septembrie
Dinamo - FCU 1948 Craiova 1-1
SCM Zalău – Oţelul Galaţi 1-4
Miercuri, 27 septembrie
FC Bihor Oradea - FCSB 0-2
Etapa a 2-a
Marţi, 31 octombire
Oţelul Galaţi – FCSB 1-1
Miercuri, 1 noiembrie
SCM Zalău - FCU 1948 Craiova 0-1
Vineri, 3 noiembrie
FC Bihor Oradea – Dinamo 1-1

Clasament:
1. Otelul Galaţi           4 p  (5-2)
2. FCSB                      4 p  (3-1)
3. FCU 1948 Craiova  4 p  (2-1)
4. Dinamo                   2 p  (2-2)
5. FC Bihor Oradea    1 p  (1-3)
6. SCM Zalau             0 p  (1-5)

Ultima etapă (6 decembrie):

SCM Zalău – FC Bihor Oradea

FC U 1948 Craiova – FCSB

Dinamo – Oțelul Galați

Până la ultima etapă din faza grupelor Cupei României, FC Bihor va evolua în campionat, unde marți, 7 noiembrie, tot în nocturnă, dar de la ora 18, are programat jocul cu Phoenix Buziaș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!