După ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat componenţa nominală a seriilor Ligii a II-a, ediţia de campionat 2015-2016, iar nicio echipă nu s-a retras din competiție până la data de 29 iulie, termen până la care li s-a acordat posibilitatea cluburilor cu probleme de a se retrage, pentru a evita retrogradarea în Liga a V-a, în cazul în care se vor retrage pe parcurs, formația orădeană de fotbal FC Bihor și-a aflat partenerele de întrecere pentru noul sezon al eșalonului al doilea.

Așa după cum era de așteptat, FC Bihor a fost repartizat în Seria a II-a, alături de echipele: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Universitatea Cluj, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, Chindia Târgovişte, UTA Bătrâna Doamnă și FCM Baia Mare.

De menționat că primele trei echipe provin din prima ligă, iar ultimele trei, din liga a III-a.

În Seria I (de est), au fost repartizate echipele: Rapid Bucureşti, FC Oţelul Galați, FC Ceahlăul, FC Clinceni, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Bucovina Pojorâta și Dunărea Călăraşi.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat și sistemul competiţional al Ligii a II-a pentru sezonul 2015 - 2016, echipele situate pe locurile 13 şi 14 urmând să retrogradeze direct. Apoi, vor fi organizate fazele play-off şi play-out, urmând ca din 2016 - 2017 Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018, Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 20 de echipe.

Ediția din acest an a campionatului Ligii a II-a va debuta pe data de 29 august.