Formaţia FC Bihor şi-a încheiat sâmbătă seria partidelor amicale din această pauză competiţională, cu un joc disputat pe Stadionul Iuliu Bodola, în compania echipei CS Diosig.

Echipa din Diosig luptă pentru câştigarea campionatului Ligii a IV-a în judeţul Bihor şi are mulţi jucători experimentaţi în lot, majoritatea dintre aceştia evoluând în trecut şi pentru FC Bihor. Acest lucru s-a văzut, pentru că oaspeţii au rezistat o primă repriză, în care au avut o evoluţie bună. Astfel, la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

În partea a doua, antrenorul Florin Farcaş a făcut câteva schimbări în echipa orădeană, iar acest lucru s-a simţit imediat, Răzvan Gunie reuşind deschiderea scorului în minutul 51. După care, pe rând, Alexandru Băican, Andrei Vînău, George Cherman şi Sergiu Bactăr au marcat pentru a închide tabela la 5-0.

Dezlănțuiți în repriza a doua

În prima repriză, Vadim Calugher a avut un şut bun de la 16 metri, în minutul 17, puţin pe lângă poartă, apoi în minutele 28 şi 29 a ieşit la rampă Mihai Gîdea, care a trimis mai întâi din suprafaţa de pedeapsă, dar a respins portarul, iar apoi a şutat de pe partea dreaptă, dar a reţinut goalkeeper-ul celor de la Diosig.

Pe finalul primei reprize, echipa oaspete a avut şi ea o ocazie, dar şutul lui Constantin Roşu, din 14 metri, a fost reţinut de portarul Pînzariu, în minutul 41.

În partea a doua, nou-intratul Răzvan Gunie a anunţat deschiderea scorului în minutul 50, când a trimis din şase metri pe lângă bară. În minutul următor, după o centrare de pe stânga a lui Chitaş, acelaşi Gunie a înscris cu capul din 5 metri.

În minutul 79 scorul a devenit 2-0, după ce Florin Chitaş a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar Alex Băican a marcat din interiorul careului.

Introdus la pauză, Andrei Vînău s-a remarcat în minutul 82, când a prins un şut bun de la 25 de metri, în colţul lung, în stânga portarului, şi a dus scorul la 3-0. Nu au trecut decât trei minute şi George Cherman a şutat şi el de la distanţă şi a marcat pentru 4-0.

Scorul final, 5-0 pentru FC Bihor, l-a stabilit Sergiu Bactăr, cel care a reluat cu capul din patru metri o centrare venită de pe partea dreaptă din lovitură de colţ.

Test util

„A fost un test util pentru noi, cu o echipă cu mulţi jucători experimentaţi, care au jucat la nivel superioar şi care şi-au dorit foarte mult să arate că au fost, nu întâmplător, jucători de Liga I şi Liga a II-a. Îmbucurător pentru mine este că nu s-a accidentat nimeni, iar jucătorii noştri au depus un efort până la limita la care ne-am dorit noi. Mai avem încă de pus la punct multe lucruri, dar nici terenul nu ne-a avantajat foarte mult, pentru că încă sunt probleme cu el”, a spus antrenorul Florin Farcaș.

De remarcat şi numărul mare de spectatori prezenţi în tribună la un joc amical, semn că iubitorii fotbalului bihorean sunt nerăbdători să îşi vadă echipa la lucru în noua stagiune. La intrarea pe stadion, doamnele şi domnişoarele au fost întâmpinate cu câte un mărţişor. 


FC Bihor Oradea – CS Diosig   5-0 (0-0)
Au marcat: R. Gunie (min. 51), Al. Băican (min. 79), A. Vînău (min. 82), G. Cherman (min. 85) şi Sg. Bactăr (min. 90)
FC Bihor: M. Pînzariu (min. 76 R. Bob) – C. Jurj, Cs. Preklet (min. 76 Sg. Bactăr), Al. Băican (min. 83 A. Gal), Kr. Gagyi (min. 80 R. Săutiuţ) – R. Farcaş – cpt. (min. 76 B. Vasile), V. Calugher (min. 55 L. Ioviţă) – M. Gîdea (min. 46 R. Gunie), A. Moga (min. 46 A. Vînău), Fl. Chitaş (min. 83 G. Cherman) – Sg. Jurj (min. 76 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
CS Diosig: Ed. Beke – M. Gal – ctp., C. Letan, L. Dărăban (min. 87 T. Szucs), Ad. Popa (min. 71 eliminat şi înlocuit de R. Ember), C. Roşu (min. 87 T. Tamas), Ad. Micaş (min. 64 S. Ban), C. Covaciu, Fl. Pop, Cr. Cigan (min. 64 Cl. Codoban) şi R. Lukacs (min. 87 Fl. Bortiş). Antrenor: Mădălin Popa
Au arbitrat: Norbert Orban – Sebastian Irina şi Adina Moza (toţi din Oradea)


Următorul joc pentru FC Bihor va fi şi primul oficial din 2024. Astfel, sâmbătă, 9 martie, de la ora 15, tot la Stadionul Iuliu Bodola, echipa orădeană va primi replica formaţiei ACB Ineu, în etapa a 16-a a Ligii a III-a.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!