Echipa de fotbal FC Bihor şi-a încheiat sâmbătă seria jocurilor de verificare din această vară, cu un duel programat pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, în compania celor de la SCM Zalău, duel care s-a desfăşurat pe durata a două reprize a câte 60 de minute.

În acest fel, antrenorii celor două formaţii au putut să îşi vadă mai mult la lucru tot componenţii lotului de jucători pe care l-au avut la dispoziţie.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru FC Bihor, după ce la pauză oaspeţii conduceau cu 1-0.

Zălăuanii au deschis scorul contrar cursului jocului, în minutul 42, prin Matiş, pentru ca în repriza secundă orădenii să întoarcă situaţia, după ce au punctat prin Robert Curescu în minutul 96 şi Loren Ioviţă în minutul 118.

De menţionat că Robert Curescu s-a aflat la primul joc în echipamentul orădean, el fiind un fotbalist care a venit în probe de la Politehnica Timişoara.

Gazdele cu ocaziile, oaspeţii cu golul

Prima ocazie a jocului s-a petrecut în minutul 12, când Ioan Hora, căpitanul echipei FC Bihor, a şutat din 7 metri, din poziţie centrală, dar mingea a fost respinsă în corner.

Replica oaspeţilor a venit în minutul 23, când Matiş a trimis din lovitură liberă de la 22 de metri, peste poartă.

Apoi, în minutul 29, Hora a şutat puţin pe lângă bară de la 16 metri, iar în minutul 39, tot el a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, puţin pe lângă poartă.

FC Bihor a mai avut o ocazie bună în minutul 40, când, după o centrare din lovitură liberă de pe partea dreaptă a lui Albert Stahl, Ricardo Farcaş a reluat cu capul din 6 metri, periculos, dar peste transversală.

În minutul 42, jucătorii de la SCM Zalău au deschis scorul, în urma unei centrări de pe partea dreaptă. Venit din spate, Matiş a înscris cu latul, la colţul lung, în dreapta portarului.
Până la pauză, în minutul 47, Stahl a mai expediat un şut peste poartă din unghi de pe partea stângă.

Multe schimbări la pauză

În repriza secundă antrenorii celor două formaţii au efectuat destule schimbări în formulele de joc.

Prima ocazie mai consistentă a părţii a doua a jocului a aparţinut bihorenilor. După o lovitură de colţ, fundaşul central Pizzo a reluat cu capul, dar a scos portarul oaspeţilor de sub transversală.

În minutul 71, a fost rândul zălăuanilor să fie periculoşi, după o centrare de pe dreapta, când au reluat cu capul pe lângă bară.

În minutul 80, Nica, intrat pe parcurs, a trimis un şut de la marginea careului, dar pe lângă poarta oaspeţilor.

Egalarea a survenit în minutul 96, când, după o acţiune pe dreapta a lui Călin Jurj, acesta a centrat perfect, iar Robert Curescu a marcat cu capul din 6 metri.

Ocaziile bihorenilor au continuat să curgă în ultimele 20 de minute de joc, iar, după o lovitură de colţ, Andrei Gal a reluat periculos cu capul, în minutul 103, dar peste poartă. De asemenea, în minutul 106, Chiriţoiu a reluat şi el cu capul peste poartă din 6 metri.

În fine, golul victoriei echipei orădene a venit în minutul 118, când mai erau doar două minute de disputat. După o centrare din lovitură liberă de pe stânga, Loren Ioviţă, urcat în atac, l-a învins pe portarul echipei sălăjene cu o lovitură de cap de la marginea careului mic.


FC Bihor Oradea – SCM Zalău 2-1 (0-1)

Au marcat: R. Curescu (min. 96) şi L. Ioviţă (min. 118) / Matiş (min. 42)

FC Bihor: Accinelli (min. 91 R. Bob) – S. Cucu (min. 43 C. Jurj), Giafer (min. 61 A. Gal), Al. Băican (min. 61 Pizzo), I. Ban (min. 81 L. Ioviţă) – I. Filip (min. 72 Gunie), R. Farcaş (min. 61 V. Calugher) – Al. Stahl (min. 53 Gîdea, min. 91 R. Curescu), I. Hora – cpt. (min. 72 Nica), Sg. Jurj (min. 43 A. Cherman, min. 72 L. Tincău, min. 105 A. Chiriţoiu), A. Moga (min. 30 G. Gitye, min. 86 Sala, min. 105 Ober). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

SCM Zalău – prima repriză: Poptean – Stoica, Fărcaşan, Uzălac, Cherecheş, Negrean, Zimţa, Meşter, Luca Nagy, Matiş şi Nicolic – cpt. SCM Zalău – repriza a doua: Cimpoeşu – Fărăgău, Barac, Sălăjan, Mihăilă, Mogoş, Fl. Pop, Codreanu, Fulga, Jula şi Niţă. Antrenor: Cristian Lupuţ.

Au arbitrat: Adrian Pop – Cosmin Andrei şi Andrei Laza.


În total, FC Bihor a disputat în această vară patru jocuri de verificare, reuşind să obţină trei victorii, iar într-o dispută a încheiat la egalitate. De acum vor urma partidele oficiale.

Campionatul Ligii a II-a va începe la finele săptămânii viitoare, când FC Bihor va avea meci programat acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, 3 august, de la ora 11.

Meciul va fi televizat, dar clubul orădean aşteaptă cât mai mulţi suporteri la stadion, pentru a încuraja echipa favorită la debutul în eşalonul secund.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!