Fotbaliştii de la FC Bihor şi-au încheiat prima etapă a pregătirilor din această vară şi duminică au plecat în cantonamentul din Ungaria, de la Balmazújváros.

După promovare, nu numai staff-ul tehnic, ci şi lotul echipei orădene de fotbal a suferit mai multe modificări, astfel că o serie de jucători noi şi-au făcut apariţia în formaţia orădeană, în timp ce mulţi dintre cei care au făcut parte din lotul din sezonul trecut nu au mai intrat în vederile conducerii tehnice pentru ediţia de campionat de Liga a II-a ce va începe pe 3 august.

Astfel, în cantonamentul din Ungaria, lotul deplasat de staff-ul condus de directorul tehnic Gustavo Aragolaza îi cuprinde pe următorii fotbalişti: Rodrigo Accinelli, Radu Bob şi Valentin Mărgărit - portari; Andrei Gal, Alex Băican, Alexandru Popa, Călin Jurj, Denis Cociuba, Ionuţ Ban, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Ioan Filip, Vadim Calugher, George Cherman, Răzvan Gunie, David Sala, Adelin Nica, Andrei Moga, Luca Tincău, Ioan Hora, Andrei Gîdea, Sergiu Jurj şi Albert Stahl - jucători de câmp.

După cum anunţă clubul orădean într-un comunicat, jucătorii Florin Chitaş, Sergiu Ciocan şi Andreas Chiriţoiu nu au făcut deplasarea, fiindcă acuză anumite probleme medicale. Astfel, „ei sunt cuprinşi într-un program separat de recuperare”.

Portar din Argentina

Lipsesc însă nume importante din sezonul trecut, precum fundaşul central Csaba Preklet sau portarul Mihai Pînzariu.

Clubul nu a anunţat încă despărţirea de cei doi, dar se pare că, dacă fotbalistul maghiar nu intră în calculele pentru noul sezon, cu portarul Mihai Pînzariu nu se va putea continua colaborarea întrucât el a fost împrumutat de la CFR Cluj, iar cele două părți nu au ajuns la un numitor comun privind o prelungire a colaborării pentru goalkeeper. În aceste condiţii, clubul a adus un portar argentinian, Rodrigo Garcia Accinelli (foto), în vârstă de 31 de ani, care are şi cetățenie italiană şi care a evoluat ultima dată în Bulgaria, la Beroe Stara Zagora, acolo unde a mai colaborat cu Gustavo Aragolaza, actualul director tehnic al FC Bihor.

Noul portar al echipei orădene a semnat duminică seara. „În cariera lui, Rodrigo a mai apărat poarta echipelor italiene Orrolese, Tortoli, Jonica, San Marco, ASD Gallico şi Comiso Calcio, dar şi a formaţiei engleze Buxton”, se arată într-un comunicat al FC Bihor.

În lotul deplasat în cantonamentul din Ungaria se mai regăseşte un portar nou, Valentin Mărgărit, care a trecut pe la FC Hermannstadt, Rapid şi FC Voluntari, dar care ultima dată a fost la CS Tunari,  în Liga a II-a. Deocamdată, transferul acestuia nu a fost oficializat.

Deniz Giafer vine de la Dinamo

În schimb, un alt fotbalist transferat duminică seara, pentru trei sezoane, este tânărul fundaş central Deniz Giafer (foto).

„Născut la 11 mai 2001 la Constanţa, Deniz Giafer a fost jucătorul lui Dinamo Bucureşti, echipa la care a evoluat atât în prima ligă cât şi în eşalonul secund. În partea a doua a sezonului trecut el a fost însă împrumutat la CS Tunari, echipă cu care a evoluat în eşalonul secund. Înalt de 1,84 m, Deniz a fost şi internaţional de juniori, făcând parte din loturile naţionale de U16 şi U20”, precizează clubul.

O altă noutate în lotul deplasat în cantonament o reprezintă Adelin Nica, jucător care nu a fost anunţat oficial ca venit la roş-albaştri, dar având în vedere includerea acestuia în lotul pentru pregătirea centralizată, se pare că şi aici lucrurile sunt clarificate şi urmează doar oficializarea înţelegerii dintre cele două părţi.

Puși pe liber

La capitolul plecări de la echipă, conducerea FC Bihor a anunţat despărţirea de fundaşul Krisztian Gagyi şi mijlocaşul Bogdan Vasile, iar alți jucători, de care clubul încă nu s-a despărţit în mod oficial, au fost anunţaţi că nu intră în vederile pentru lotul noului sezon.

În afară de Csaba Preklet, pe această listă se mai regăsesc: portarii Mihai Pînzariu, Eduard Nergheș şi Alex Cherman și jucătorii de câmp Sergiu Bactăr, Tamas Paublusztig, Alexandru Stoian, Patric Andraș, Raul Ardelean, Răzvan Săutiuț și Marius Hosu. Pentru cei mai tineri se caută variante de împrumut, iar ceilalți vor fi liberi să-și caute alte cluburi după ce vor ajunge la un acord de reziliere cu FC Bihor.

Reamintim că pe lângă aceştia, clubul orădean de fotbal a mai anunţat în această vară despărţirea de mijlocaşul Andrei Vînău, căruia i-a expirat împrumutul de la Universitatea Cluj. De altfel, şi Pînzariu şi Stoian sunt la final de împrumut de la CFR Cluj.

În cadrul cantonamentului din Ungaria, echipa orădeană va susţine şi primul joc amical al acestei veri. Este vorba despre partida cu formaţia maghiară Monostorpályi SE, programată pentru joi, 11 iulie, de la ora 18.30.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!