Fotbaliștii de la FC Bihor au debutat cu dreptul în noul sezon, după ce au reușit să se impună marți seară, la Sânmartin, la Baza Sportivă Luceafărul, cu scorul de 2-1, în fața formației locale, CSC Sânmartin.

Meciul, care a contat pentru turul IV al Cupei României Timișoreana, a fost dominat cu autoritate de jucătorii orădeni, care au marcat primii, în minutul 27, prin Sorian, numai că în repriza a doua, gazdele au reușit să restabilească egalitatea, după câteva minute bune de joc, prin I. Pantea, în minutul 78.

Cum până la finele celor 90 de minute de joc nu s-a mai înscris, meciul a intrat în prelungiri, iar în ultimul minut al acestora, Letan a marcat golul victoriei și a adus calificarea în turul al V-lea al competiției KO din fotbalul românesc.

Jocul a început cu o ocazie mare a elevilor antrenorului Alexandru Pelici. În minutul 6, după ce Străuț a șutat de la 23 de metri, a respins portarul S. Ghilea, iar R. Lukacs a reluat din 6 metri, puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții gazdelor.

Un incident deosebit s-a consumat în minutul 32, când la un duel între S. Matei și Cr. Cigan, primul s-a accidentat serios, fiind nevoie de intervenția ambulanței pe teren pentru a-l scoate de pe suprafața de joc. Deși a căzut leșinat, în cele din urmă, Matei și-a revenit.

 „În primul rând, aș vrea să felicit această echipă inimoasă a Sânmartinului. Știam că ne așteaptă un meci dificil. Au reușit să ne surprindă, au făcut-o foarte bine, am intrat în prelungiri, dar puteam să evităm asta, dacă am fi marcat la ocaziile pe care le-am avut. Dobrescu a ratat foarte, foarte mult. A făcut însă faza golului al doilea și i se iartă greșelile. A fost o ultimă repetiție pentru noi înaintea startului campionatului. Îmi felicit jucătorii pentru efort și modul cum au abordat partida și le doresc mult succes celor de la Sânmartin în campionatul Ligii a III-a", a declarat, după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

„A fost un joc destul de bun prestat de echipa mea, la patru zile după un alt joc de 120 de minute. S-a simțit puțin starea de oboseală. Dacă tot am ajuns până la minutul 120,era frumos să terminăm cu penalty-uri, pentru public. Dar, una peste alta, eu zic că a fost un joc frumos, prestat de ambele echipe, spectaculos. Normal, echipa care a avut mai multă experiență a câștigat. Eu sunt mulțumit însă că am prestat un joc bun. Acum, pentru noi cel mai important este meciul de sâmbătă din campionat, cu Avântul Reghin", a declarat, la rândul său, tehnicianul gazdelor, Florin Fărcaș.


CSC Sânmartin - FC Bihor 1-2 (0-1, 1-1)

Au marcat: Pantea (min. 78) / Sorian (min. 27) și Letan (min. 120)

CSC Sânmartin: S. Ghilea - S. Matei (min. 35 G. Mangra), Mintaș, Cura ctp., Arsene - Olariu (min. 69 Lobonț), S. Zadori (min. 54 I. Pantea), Novak, L. Todea, Jurca - Gh. Popescu. Antrenor: Florin Fărcaș

FC Bihor: Fildan - Țoca, Bactăr, Pascariu - Mihuț - ctp. (min. 88 Haș), Străuț, Speroni, A. Achim - Sorian, R. Lukacs, Cr. Cigan (min. 66 V. Dobrescu). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Casian Băla și Alina Mihoc (ambii din Arad).


Rezultatele complete din turul IV al Cupei Românei la fotbal:

FC ARIEŞUL 1907 TURDA (CJ) - FC Hunedoara (HD) 2-0
Tarcea (45), Puşcaş (66 - pen.)

CSC Sânmartin (BH) - FC BIHOR ORADEA (BH) 1-2 - după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Pantea (78) / Sorian (27), Letan (120)

ACS UTA Bătrâna Doamnă (AR) - ŞOIMII PÂNCOTA (AR) 1-3 - după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Hlistei (90+1) / Huţanu (68), Sălăjan (101), Staicu (108)

Minerul Motru (GJ) - FC CARANSEBEŞ (CS) 0-2
Himcinschi (40), Artean (71)

AS Milcov (OT) - CHINDIA TÂRGOVIŞTE (DB) 1-7
Ghiţă (38) / Popa (17, 22, 48, 59), Anton (30, 81), Cherchez (57)

Inter Cristian (BV) - UNIREA TĂRLUNGENI (BV) 0-1
Elek (80 - pen.)

Dunărea Călăraşi (CL) - VIITORUL AXINTELE (IL) 4-5 - după penalty-uri (1-1 după 90 şi 120 de minute, 3-4 la penalty-uri)
M. Ştefan (22) / Cană (90+4)  

Dinamo II (B) - FC ŞTEFĂNEŞTI (IF) 0-1
Roland Stănescu (86)

CS Inter Clinceni (IF) - FC VOLUNTARI (IF) 1-3
Fluerică (52) / C. Roşu (5), Voduţ (61), S. Rădoi (89)
Ştiinţa Miroslava (IS) - RAPID CFR SUCEAVA (SV) 0-3
Burcea (20), Matei (54), Ferariu (66)

CETATEA TÂRGU NEAMŢ (NT) - FCM Dorohoi (BT) 2-0
Huţanu (18), Bobric (59)

UNIREA JUCU (CJ) - Gloria 1922 Bistriţa (BN) nu s-a disputat. 
AFC FORTUNA POIANA CÂMPINA (PH) - Corona Braşov nu s-a disputat.  
FARUL CONSTANŢA (CT) - Dunărea Galaţi (GL) nu s-a disputat.  
AEROSTAR BACĂU (BC) - SC Vaslui (VS) nu s-a disputat.

* Echipele trecute cu majuscule au profitat de retragerea sau desfiinţarea adversarilor şi s-au vor calificat în turul V.

La faza a V-a a Cupei României, vor participa cele 15 de echipe calificate din faza a IV-a, plus încă 13 echipe din Liga a 2-a. Aceasta este programată să aibă loc miercuri, 10 septembrie, de la ora 16.30.