În cadrul etapei cu numărul 18, a campionatului ligii a doua, seria a doua la fotbal, formaţia orădeană FC Bihor s-a impus sâmbătă pe teren propriu cu scorul de 5-1, în faţa echipei arădene ACU. Elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au repurtat astfel cea mai categorică victorie din actuala ediţie de campionat şi s-au instalat pe poziţia a doua a clasamentului, cu 33 de puncte, după lidera Voinţa Sibiu, care a acumulat 34 de puncte.

Desfăşurat la stadionul Municipal Iuliu Bodola, jocul dintre FC Bihor şi ACU Arad a început în trombă pentru orădeni, care au reuşit deschiderea scorului încă din minutul 7, atunci când, în urma unei lovituri libere, executată de Chiş, Măkuş a reluat cu capul, învingându-l pe goalkeeperul formaţiei arădene Florin Rusu.

După alte acţiuni la poarta oaspeţilor, în minutul 21, roş-albaştrii au urcat scorul la 2-0, în urma unei faze lucrate pe partea stângă de Florin Pop, care i-a trimis în interiorul careului de 16 metri lui Cătălin Chiş, cel care cu un şut de la 10 metri expediat sub transversală a majorat scorul.

Până la pauză, jucătorii orădeni aveau să mai înscrie o dată în minutul 45, când, în urma unei centrări venită de pe partea dreaptă de la Cătălin Chiş, Deaconescu a reluat din interiorul careului cu capul, mingea lovind stâlpul din partea dreaptă a porţii lui Florin Rusu şi intrând în poartă.

La reluare, mult mai relaxaţi, jucătorii orădeni au fost surprinşi în minutul 62 de o acţiune ofensivă a oaspeţilor, încheiată cu un şut al arădeanului Budean din afara careului de 16 metri şi deviat în plasa porţii orădene taman de Deaconescu.

Bucuria golului de onoare al formaţiei ACU nu a durat prea mult,fiindcă două minute mai târziu, deschis de către Sorian în careu, Sulea l-a învins pe portarul Florin Rusu, printr-un şut din 8 metri de poartă. După alte două minute, în minutul 66, Florin Pop a stabilit scorul final, cu un şut de la 10 metri, expediat în colţul lung al porţii oaspeţilor.

Prin această victorie, FC Bihor s-a apropiat şi mai mult de obiectivul propus, acela de a ocupa unul dintre primele două locuri ale clasamentului, având în vedere că în derbyul de la Iaşi formaţia locală Politehnica a dispus vineri seară de CS Mioveni cu scorul de 2-1. Din păcate însă Voinţa Sibiu a câştigat pe final de joc la Râmnicu Vâlcea cu scorul de 2-1 şi cel puţin până la meciul de duminică, de la Alba Iulia, dintre echipa lcoală unirea şi Petrolul Ploieşti, a revenit pe prima poziţie a clasamentului.

La sfârşitul jocului de la Oradea, antrenorul gazdelor, Gheorhe Ghiţ, s-a declarat satisfăcut de prestaţia jucătorilor săi, apreciind şi spectacolul creat de aceştia precum şi diferenţa înscrisă pe tabela de marcaj. El a pus acest rezultat şi pe seama faptului că jucătorii săi au reuşit să înscrie foarte devreme.

De partea cealaltă, tehnicianul celor de la ACU, Costel Bogoşel, a felicitat echipa bihoreană pentru rezultat şi a considerat că evoluţia jucătorilor săi a fost cea mai slabă din actuala ediţie de campionat.

De la început antrenorul Gheorghe Ghiţ i-a trimis în teren pe: Pogacsis - în poartă, Oltean, Muscă, Deaconescu şi Lupu - pe linia de fond, Chiş, Danci şi Sorian - la mijloc, Mărkuş, Bârză şi Florin Pop - în atac. Pe parcurs au mai intrat Sulea, Florean şi Moraru.

Antrenorul orădean i-a menajat puţin pe Mărkuş şi Florean, aceştia urmând să plece duminică la lotul de juniori, pentru acţiunea echipei naţionale cu Macedonia.

În cadrul etapei 18, a 3-a a returului din seria vestică a ligii secunde la fotbal, UTA şi Mureşul Deva au remizat cu scorul 2-2, în timp ce la Piteşti FC Argeş a învins ALRO Slatina cu 1-0, după ce a ratat şi două lovituri de la 11 metri.

Ultima partidă a etapei este programată duminică de la ora 12, la Alba Iulia, între formaţia locală Unirea şi Petrolul Ploieşti.

În etapa a 19-a, FC Bihor va face deplasarea la Mioveni, pentru confruntarea cu echipa locală CS Mioveni. Daca iniţial meciul era programat vineri, de la ora 18, partida a fost reprogramată pentru sâmbătă dimineaţă, de la ora 11.


Celelalte meciuri ale etapei:

Politehnica Iaşi - CS Mioveni 2-1
CSM Rm Vâlcea - Voinţa Sibiu 1-2
UTA - Mureşul Deva 2-2
FC Argeş ALRO Slatina 1-0
Silvania Şilmeul Silvaniei - Gaz Metan CFR Craiova - 0-3, meci decis la masa verde
FC Bihor - Acu Arad 5-1
Arieşul Turda - a avut liber