În încheierea cantonamentului susţinut în această vară la Băile Felix şi care s-a axat în special pe latura fizică, echipa orădeană de fotbal FC Bihor s-a deplasat sâmbătă în Ungaria, la Debrecen, pentru un prim joc amical din această vară.

Cu toate că a avut în faţă formaţia locală DVSC, una dintre protagonitele fotbalului maghiar din ultimii ani, echipa orădeană a practicat un joc bun şi a reuşit să se impună, în final, cu scorul de 2-1.

După o primă repriză echilibrată, care s-a încheiat cu scor alb, 0-0, în partea a doua "roş-albaştrii" au controlat jocul, cu excepţia minutului 48, când gazdele au reuşit să deschidă scorul.

Egalarea a survenit în minutul 70, când Birtalan a şutat în portarul echipei DVSC, mingea a ajuns la Fl. Pop, care din interiorul careului a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind în poarta goală.

Golul victoriei echipei orădene avea să survină 10 minute mai târziu, în minutul 80, când, în urma unei combinaţii purtate de Chiş şi Oltean, mingea a ajuns la acelaşi atacant bihorean, Fl. Pop, care-şi trece din nou numele pe lista marcatorilor.

În această primă confruntare a verii, antrenorul Gheorghe Ghiţ a folosit două echipe diferite în cele două reprize. În primul mitan a adoptat o formulă 4-4-2, cu: Pogacsics - Moraru, Petrache, Deaconescu, Diarra - Coroian, Danci, Selagea, Dic - Cr. Cigan, Bîrză.

În partea a doua s-a trecut la un sistem 4-3-3, care a dat roade, având în vedere că în această formulă au fost marcate golurile. În poartă a fost Fildan, iar în câmp, Oltean, Muscă, Iuhas şi Lupu, pe linia de fund, Chiş, M. Popa şi Sorian - la mijloc, Fl. Pop, Sulea şi Birtalan - în atac.

Au lipsit din echipa orădeană la această partidă Mărkuş şi Florean, aflaţi la lotul naţional U19, care se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European, programat în această vară în România.

După jocul de la Debrecen, "roş-albaştrii" se reîntorc la Felix, unde duminică mai au programat un antrenament, urmând ca apoi să aibă liber până miercuri, când vor reveni la pregătiri la stadionul Municipal.