În derby-ul etapei a 17-a a campionatului Ligii a doua, seria a doua la fotbal, formaţia orădeană s-a impus duminică la Sibiu cu scorul de 1-0 (0-0).

Deşi a avut în faţă lidera la zi a clasamentului, FC Bihor a reuşit să dea lovitura în cea de-a doua etapă a returului, tocmai în fieful sibienilor de la CS Voinţa.

Meciul dintre cele două formaţii, care s-a constituit a fi derbyul etapei a 17-a, a fost animat cu o cazii de o parte şi de cealaltă. Evoluând mai pragmatic decât în alte confruntări, FC Bihor a reuşit însă să îşi adjudece toate cele 3 puncte puse în joc, graţie golului reuşit de Florin Pop în minutul 70, atunci când, în urma unei diagonale în careu a lui Sorian, Bârză a preluat şi a şutat, portarul gazdelor respingând cu dificultate, dar aflat pe fază, Florin Pop a reuşit să trimită balonul în plasa porţii echipei sibiene.

De la începutul partidei, antrenorul Gheorghe Ghiţ i-a trimis în teren pe Pogacsis - Olteanu, Muscă, Deaconescu, Lupu - Chiş, Danci, Sorian - Florean, Mărkuş şi Cigan. Pe parcurs au mai fost introduşi Florin Pop, Bârză şi Petrache.

S-a remarcat din nou evoluţia portarului Pogacsis, care, în minutul 45, a scos un gol ca şi făcut.

La sfârşitul confruntării, tehnicianul orădean şi-a felicitat jucătorii pentru prestaţie, apreciind victoria obţinută pe terenul unei echipe care nu a pierdut până acum în actuala ediţie de campionat nici pe teren propriu şi nici în deplasare.

"Am jucat împotriva unei echipe foarte bine organizate în faza defensivă. Au fost două reprize diferite. În prima am avut noi mai mult posesia, iar în cea de-a doua am cedat deliberat centrul terenului şi am reuşit să-i prindem pe un contraatac", a declarat Gheorghe Ghiţ.

FC Bihor a rămas pe locul 4 în clasament, cu 30 de puncte, în timp ce Voinţa Sibiu a coborât pe locul 3, cu 31 de puncte, fiind întrecută de CS Mioveni şi Petrolul Ploieşti, care s-au impus în runda a 17-a a campionatului.