Deşi s-a deplasat la Craiova cu lotul de jucători decimat de accidentări, echipa orădeană de fotbal FC Bihor a făcut un joc bun pe terenul liderului, CS Universitatea.

După o partidă bună, cu ocazii de ambele părţi, disputa s-a încheiat cu victoria la limită a oltenilor, care au marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 67, prin Cristian Ganea.

Prima ocazie mai periculoasă a jocului a aparţinut Bihorului, în minutul 9, când Lupu a scăpat în stânga careului, a centrat prin faţa porţii, mingea a ajuns la Fl. Pop, care a şutat de la 10 metri lateral dreapta peste transversală.

La poarta olteană, în minutul 41, Lupu a executat o lovitură de colţ de pe dreapta, dar Tomic s-a înălţat în faţa porţii şi a respins cu capul.

În partea secundă jocul s-a animat ceva mai mult, iar în minutul 52, Hadăr i-a furat mingea lui Ionescu, a scăpat singur spre poarta lui Brac, însă a fost ajuns din spate, iar în careu a luftat în momentul şutului. În minutul imediat următor, a fost rândul lui Izvoranu să lufteze, la 30 de metri, mingea a sărit la Ganea, care a obţinut o lovitură de colţ. Cornerul a fost bătut în careul mic, acolo unde portarul orădean, Smaranda, a fost lovit cu cotul în gură de Câju şi a căzut la pământ. Smaranda a acuzat o lovitură la nas şi nu a mai putut continua meciul. Au fost chemaţi medicii de la ambulanţă, iar portarul orădean a fost transportat la spital. În locul său între buturi la FC Bihor a intrat Călin Fildan.

Abia intrat în teren, Zs. Lukacs a executat o lovitură liberă din dreapta în minutul 65, dar fratele său, Raymond, intrat şi el în teren în minutul 60, în locul lui Hadăr, a reluat cu capul din interiorul careului, mingea lovind transversala şi ieşind în aut de poartă.

Din păcate dacă nu s-a înscris la poarta gazdelor, peste doar două minute, în minutul 67, Cr. Ganea a reluat cu capul din 7 metri sub transversală, mingea a lovit bara şi a intrat în poartă, înscriindu-se singurul gol al jocului, după o centrare din dreapta careului venită de la Şerban.

Pe final, în minutul 90+3 Pascariu a avut o bună situaţie de a şuta la poartă, din preajma careului mic, însă a făcut-o prost şi a trimis mult peste poartă, astfel că oltenii s-au impus cu scorul de 1-0 şi şi-au consolidat poziţia în clasament.


CS Universitatea Craiova - FC Bihor 1-0 (0-0)

A marcat: Cr. Ganea (min. 67)

CS Univ. Craiova: Brac - Kitanovski, Tomic, Izvoranu (cpt.), Velcovici - Ad. Ionescu - I. Şerban (min. 78 A. Sin), Precup (min. 53 Cr. Ganea), Câju, Valskis - Curelea (min. 69 Patriche). Antrenor: Gabi Balint

FC Bihor: Smaranda (min. 62 Fildan) - Letan, Fl. Lazăr (ctp.), Pascariu, Lupu (min. 60 Zs. Lukacs) - Străuţ, M. Stancu - Fl. Pop, M. Popa, A. Achim - Hadăr (min. 60 R. Lukacs). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti) - Cosmin Vătămanu şi Alexandru Midvichi (ambii din Bucureşti).

În alte partide ale rundei cu numărul 20 din seria vestică a Ligii a II-a, Metalul Reşiţa a învins cu scorul de 2-1, pe teren propriu, formaţia Gloria Bistriţa, Olimpia Satu Mare s-a impus, tot cu 2-1 şi tot acasă, cu CSM Rm. Vâlcea, în timp ce la Deva, FC Olt a dispus cu 3-1 de Minerul Motru.

În clasament, FC Bihor rămâne pe locul 10 şi va juca etapa viitoare, pe teren propriu, cu Minerul Motru.