La capătul unui joc cu două reprize diametral opuse, FC Bihor şi UTA au încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, ultimul meci al etapei a XIV-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal.

Partida, desfăşurată pe Stadionul "Francisc Neuman" din Arad, duminică, a consemnat o evoluţie mai bună a gazdelor în prima repriză, care au stăpânit jocul în aceste 45 de minute, creându-şi şi câteva ocazii de gol, dintre care pe una au fructificat-o în minutul 9, prin Silvăşan. Atunci, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, executată de Gligor, mingea a ajuns la atacantul Silvăşan, care din 3-4 metri l-a învins pe portarul Popescu cu un şut în dreapta acestuia.

Dacă în prima repriză au evoluat modest, în partea a doua însă, orădenii au ieşit la joc şi a fost rândul lor să controleze disputa şi să pună stăpânire pe joc, creându-şi, la rându-le, câteva ocazii bune de a marca. Dintre acesta, pe una, Mărkuş, în minutul 53, a fructificat-o, după o pasă de la Tîrnacop, profitând şi de o bâlbâială a fundaşilor arădeni. Adrian Mărkuş a înscris de la 4 metri, după ce a driblat şi portarul.

La pauză, antrenorul orădenilor, Claudiu Niculescu, a efectuat două modificări, înlocuindu-i pe Florian şi Puşcaş cu Ov. Popa şi Hadăr.

În absenţa lui Oltean, suspendat, banderola de căpitan al echipei în această partidă a fost purtată de Florean, iar după schimbarea la pauză a acestuia, portarul Popescu a fost cel care a preluat-o.

"Ne-am anihilat reciproc. Au fost două reprize distincte, prima, a arădenilor, a doua, a noastră. Dacă ar fi să ne luăm după ocaziile clare de gol, cred că am avut mai multe, aşa că meritam să câştigăm. După remiza asta, trebuie să fim realişti, nu optimişti, şi să spunem că suntem departe de promovare, ambele echipe, sunt multe puncte faţă de locul II", a declarat, după joc antrenorul orădenilor, Claudiu Niculescu.

În jocul de la Arad, Claudiu Niculescu a trimis în teren echipa: Popescu - Fl. Pop, Tânc, Petrache, Zanardini - Florean (min. 46 Ov. Popa), M. Popa, Tîrnacop, Bic (min. 76 Sorian) - Puşcaş (min. 46 Hadăr) şi Mărkuş.

Au arbitrat: Flavius Alin Roşu (Timişoara) - Gabriel Bîrjac (Zalău) şi Raul Ghiciulescu (Lugoj).

Celelalte partide ale penultimei etape a turului din seria vestică a ligii secunde a consemnat şi înfrângerea pe teren propriu a celor de la Damila Măciuca în faţa conjudeţenilor de la CSM rm. Vâlcea. Derby-ul etapei, Corona Braşov - FCM Tg. Mureş fost câştigat în schimb de gazde cu 1-0. Tot 1-0 s-a consumat însă şi în disputa de pe malurile Begăi, ACS Poli Timişoara - FC Maramureş.


Etapa a XIV-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a:

Damila Măciuca - CSM Rm. Vâlcea 0-1
FC Olt - FC Argeş 2-0
Corona Braşov - FCM Tg. Mureş 1-0
ACS Poli Timişoara -FC Maramureş Univ. B.M. 1-0
UTA - FC Bihor 1-1
Luceafărul Felix, CS Mioveni şi Unirea Alba Iulia au stat.


Clasament:

1. Corona Braşov 27 p
2. ACS Poli 23 p
3. Damila Măciuca 21 p
4. FCM Tg. Mureş 20 p
5. UTA 17 p
6. CS Mioveni 14 p
7. FC Bihor 14 p
8. CSM Rm. Vâlcea 14 p
9. Luceafărul Felix 13 p
10. FC Olt 12 p
11. FC Maramureş 12 p
12. FC Argeş 11 p
13. Unirea Alba Iulia 11 p