FC Bihor nu reuşeşte să-şi fructifice nici avantajul terenului propriu. Orădenii au cedat, la a doua apariţie în faţa propriilor suporteri, cu 2-0 în disputa cu CS Mioveni. O evoluţie modestă, care ridică serioase semne de întrebare privind viitorul echipei. Căci doar tinereţea şi elanul nu sunt suficiente.

Bătuţi rapid

Peste 1.000 de spectatori s-au încumetat, pe ploaie, la partida de sâmbătă, optimişti că băieţii vor repeta prestaţia bună de la Arad. Speranţa s-a năruit după numai 7 minute, când portarul Filip a luat gol de la un fundaş. Echipa, şi aşa timorată de prezenţa în tribună a lui Marius Vizer, s-a inhibat cu totul, iar tentativa de a echilibra disputa a fost anemică. Au încercat câteva atacuri Muscă şi Hadji, dar adversarii au replicat cu adevărat eficient prin foştii echipieri ai FC Bihor, Dulcea şi Ayza, care au creat al doilea gol în minutul 33.

Era timp suficient pentru o răsturnare, credeau spectatorii la pauză, dar n-a fost aşa. Jocul s-a reluat cu o ratare uriaşă a lui Florean, care a reluat din 6 metri mult peste transversala porţii apărate de Popescu. În rest, nimic de semnalat decât eliminarea fundaşului Ianciuk, în minutul 81, care l-a faultat pe Ayza din postura de ultim apărător.

Fricoşi

FC Bihor s-a confruntat pentru prima dată în această ediţie de campionat cu un adversar mai valoros. După Arieşul Turda, Voinţa Sibiu şi ACU Arad, Miovenii s-au dovedit o nucă prea tare pentru tânara echipă orădeană. Examenul a fost pierdut cu totul, însă, din alt motiv: ai noştri parcă nici n-au crezut în şansa lor. Prea multele gafe comise de jucătorii lui Gheorghe Ghiţ, dar mai ales lipsa de entuziasm au constituit reţeta eşecului.

În schimb, imediat după încheierea partidei, la vestiar, oaspeţii au transmis un mesaj preşedintelui lor, Dumitru Olteanu. "Să vină banii, să vină banii la băieţi!", au scandat oaspeţii.

07 Marius Vizer 2.jpgDublă supărare

Marius Vizer şi-a băgat subalternii şi colaboratorii în şedinţă imediat după meci. Aşteptată cu interes în ideea că finanţatorul va lua măsuri drastice, întâlnirea s-a lăsat deocamdată cu o discuţie. Dar, potrivit surselor din club, Vizer a anunţat că va face schimbări.

Şi sigur o va face, mai ales că evoluţia slabă a echipei se suprapune amănuntului că, zilele trecute, Vizer a aflat o noutate, pentru el, mai mult deranjantă. Şi anume că, în loc să scadă, datoriile clubului cresc. Şi nu este el omul care să fie şi bătut, şi cu banii luaţi...


FC Bihor - CS Mioveni 0-2 (la pauză 0-2)

Stadion Municipal "Iuliu Bodola"; spectatori - cca 1.000
Marcatori: Miulescu ‘7, Ayza ‘33

FC Bihor: Flidan - Toc, Muscă, Olteanu, Tegzeş (‘61 Ianciuk) - Chiş, Copil, Danci, Deaconescu, Sorian (‘46 Florian)- El Hadji (‘46 Negru). Antrenor - Gheorghe Ghiţ

CS Mioveni: Popescu - Moşteanu, Miulescu, Olteanu, Baicu - Coşereanu, Lircă (‘86 Gălan), Năuiu, Vladu (‘64 Stan) - Dulcea ( 82 Enache), Ayza. Antrenor - Cristi Negru

Cartonaşe galbene: Copil, Deaconescu, Ianciuk / Olteanu, Ayza

Cartonaş roşu: Ianciuk (‘81)