Ultima etapă a sezonului regulat din Seria a II-a a Ligii a II-a a programat-o pe formaţia orădeană de fotbal FC Bihor să evolueze sâmbătă în deplasare, la Slatina, cu FC Olt.
Plecată cu lotul decimat de accidentări şi suspendări, echipa orădeană a avut în componenţă jucători care au evoluat mai puţin, ceea ce s-a văzut şi pe tabela de marcaj, gazdele impunându-se cu scorul de 2-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0, prin golurile marcate de Bancu, în minutul 27, şi Cl. Ionescu, în minutul 52 din penalti.

De precizat însă faptul că "roş-albaştrii" au evoluat în inferioritate numerică din minutul 49, când a fost eliminat portarul Sălăjan, la a faza din care a rezultat penalti-ul şi golul al doilea al oltenilor.

În repriza a doua, la patru minute de la reluare, gazdele au beneficiat de un penalti, după ce Gligor l-a deschis pe Bancu, care a pătruns printre trei adversari, dar portarul orădean, Sălăjan, l-a agăţat în careu şi a văzut direct cartonaşul roşu. În poartă a intrat Fildan, iar pentru aceasta a trebuit să părăsească terenul şi Raymond Lukacs.
După primirea şi celui de-al doilea gol, orădenii au ieşit mai mult la joc, dar tot degeaba. În minutul 66, de pildă, Ov. Bic a obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri, după un duel cu Anghelina. Tot el a trimis însă slab, pe jos, departe de poartă.

Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria meritată a celor de la FC Olt, cu scorul de 2-0, jucători care vor evolua în faza play-off a campionatului, în timp ce jucătorii bihoreni Bihor, de pe locul IX, va lua drumul play-out-ului.

"Felicitări echipei FC Olt pentru victorie, mult succes în play-off. Pentru noi urmează opt finale, opt meciuri, în care sperăm să ne atingem obiectivul. În ceea ce priveşte jocul de astăzi, am avut şi noi şansa noastră, la 0-0 şi la 1-0, ocazii pe care însă le-am ratat. Una peste alta, am făcut un joc slab, iar victoria celor de la FC Olt a fost meritată. Am dat şi şansa celor mai tineri să evolueze şi chiar în pare rău că din cauza eliminări nu l-am putut trimite în teren şi pe Bactăr", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.


FC Olt - FC Bihor 2-0 (1-0)

Au marcat: Bardu (min. 27) şi Cl. Ionescu (min. 52 din penalty)

FC Olt: Bugiu - Anghelina, Marincău, Gligor (cpt.), Siminic, Pavel, Vîlcică (min. 78 Quist), Bardu (min. 31 Ignea), Bancu, Ciobanu, Cl. Ionescu (min.88 Ivănică). Antrenor: Dan Oprescu

FC Bihor: Sălăjan (min. 49 eliminat)- Mihuţ(cpt.), Letan, Mintaş, Lupu - Străuţ, M. Stancu (min. 46 Ov. Bic) - Fl. Pop, M. Popa, Zs. Lukacs (min. 75 Nichita) - R. Lukacs (min. 50 Fildan). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) - Florin Eduard Ungureanu şi Bogdan Velicu (ambii din Bucureşti).


În alte partide ale ultimei etape din sezonul regulat din seria a II-a a Ligii a II-a, vineri Metalul Reşiţa a dispus cu 4-0 de UTA, însă arădenii au evoluat cu juniorii, iar sâmbătă, Gloria Bistriţa s-a impus la Satu Mare, pe terenul Olimpiei, cu 1-0, în timp ce la Motru, Minerul şi CSM Râmnicu Vâlcea au remizat cu scor alb, 0-0.

Pentru faza play-off a campionatului s-au calificat formaţiile: CS Universitatea Craiova, Metalul Reşiţa, CSM Rm. Vâlcea, FC Olt, ASA Tg. Mureş şi Gloria Bistriţa.

În faza play-out vor juca: Olimpia Satu Mare, CS Mioveni, FC Bihor, UTA, FC Universitatea Craiova (retrasă din campionat) şi Minerul Motru.

În prima etapă din play-out, FC Bihor va evolua vineri, 18 aprilie, de la ora 17, pe teren propriu, în compania arădenilor de la UTA.